Sejem MOS kot kažipot do neodvisnosti

Jasna Marin Jasna Marin
06.09.2022 19:00

Vas skrbi prihodnost? Razmišljate, kako prihraniti pri energiji ali kako pridelati lastno hrano? Obiščite 54. mednarodni sejem obrtništva MOS od 14. do 18. septembra v Celju. Tam boste dobili vse potrebne odgovore.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjski sejem

Zdaj je čas, da prenehate plačevati tako visoke zneske položnic za energijo ali ogrevanje. In da se prenehate čuditi iznajdljivosti soseda, ko vam razlaga, kaj vse si lahko privošči, odkar je zamenjal vir energije v hiši. Prav tako je čas, da nehate sanjati o tem, kako lepo bi bilo, če bi na vrtu zraslo kaj okusnega za na mizo, in da zakopljete motiko v košček zemlje, ki ga imate, ter posejete solato, posadite borovnice, maline. Omejuje vas samo vaša domišljija. In zakaj ji ne bi dali proste poti?

Samooskrba v ospredju

Obdobje, v katerem živimo, je polno izzivov, zato bodo organizatorji sejma MOS na prvo mesto sejemskega dogajanja postavili samooskrbo. Spodbudili vas bodo, da pridelate lastno hrano, vam pokazali, kako prihraniti pri energiji in kako pridelati lastno energijo za toplo vodo v hiši, prav tako boste izvedeli, kako poleti z manj stroški ohladiti prostore.
MOS je eden največjih poslovno-sejemskih dogodkov v Sloveniji. Pomeni več kot pol stoletja tradicije, inovacije, povezav, skupnih trenutkov in nepozabnih spominov. To je sejem, kjer se sklepajo posli, prijateljstva in nove vezi.

Predstavljene bodo številne energijsko učinkovite rešitve.
Andrej Petelinšek

Novosti in zanimivosti z več področij

Na Celjskem sejmu pripravljajo kar pet sejemskih tematskih sklopov:
• MOS DOM. Ponuja vse za gradnjo in obnovo doma, da boste z nasveti strokovnjakov zgradili optimalen dom. Tistim, ki bi radi plačevali manj za električno energijo, se bodo predstavili ponudniki sončnih elektrarn. Na svoj račun bodo prišli tudi tisti, ki jih zanimata ogrevanje in hlajenje prostorov, seveda ceneje, kot so navajeni. Na ogled bodo stavbno pohištvo, garažna in industrijska vrata, pohištvo in notranja oprema, senčila, talne obloge, ograje, vse za gradnjo hiš, kamini, peči, štedilniki, dimniški sistemi, ogrevalna tehnika, možnosti prezračevanja, senzorna tehnika, vse za streho, tlakovci, gradbeni material in oprema za vrt.
• MOS TURIZEM. Na njem boste spoznali vse, kar je povezano s kampingom in karavaningom, ter dobili vpogled v trajnostni in zeleni turizem ter kulinariko.
• MOS TEHNIKA - ENERGETIKA. Ta segment sejma prinaša profesionalne energetske rešitve, predstavljeni bodo oprema in orodja za podjetja in domače mojstre ter do okolja prijazna tehnologija.
• MOS B-DIGGIT. Pokriva področje inovativnih digitalnih rešitev, poslovnih storitev in priložnosti za poslovanje doma in v tujini.
• MOS PLUS. Ohranja tradicionalno sejemsko nostalgijo z izdelki široke potrošnje in z razstavnim programom eMobilnosti.

Zakaj ne smete manjkati?

Ker boste na enem mestu v enem dnevu od strokovnih razstavljavcev dobili odgovore na vprašanja, povezana s samooskrbo s hrano in energijo, z gradnjo, opremljanjem in prenovo vašega doma, z nakupom strojev in orodja za obrtnike in podjetnike, z izbiro destinacij, kamor boste potovali, z izbiro hrane, ki jo boste lahko pokusili in doma tudi sami skuhali. Prav tako boste lahko kupovali s sejemskimi popusti.

Letos bo imel MOS odprta vrata od srede, 14. septembra, do nedelje, 18. septembra.
Celjski sejem
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta