Svetovna inovacija LUNOS: Novi rekuperator (izmenjevalnik) energije

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
09.08.2024 08:56

Vodilni pionir na področju decentraliziranega stanovanjskega prezračevanja, s ponosom predstavlja svoj najnovejši dosežek – rekuperator energije 5. generacije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Ta napreden izdelek predstavlja pomemben mejnik v energetski učinkovitosti in trajnosti.

Odkar je leta 2010 predstavil serijo LUNOS e², je LUNOS nenehno vlagal v inovacije in danes je globalni vodja na področju decentraliziranih prezračevalnih sistemov z rekuperacijo energije (toplote pozimi ali hladu poleti). Od leta 2011 je bilo uspešno nameščenih več kot 500.000 enot e² v stavbah po vsem svetu, kar je privedlo do znatnih prihrankov pri energiji za ogrevanje in hlajenje, tudi do 20 %.

S trenutnim modelom LUNOS e², zdaj v svoji 7. generaciji, je podjetje LUNOS nadalje razvilo in optimiziralo svoje izdelke. S tesnim sodelovanjem s strankami so izboljšali porabo energije, zmanjšali hrup in vključili okolju prijaznejše materiale. Razširjena družina izdelkov LUNOS e² zdaj vključuje modele, kot sta LUNOS e²short in LUNOS e²mini, ki omogočajo fleksibilne možnosti namestitve.

Posebno novost predstavlja inovativni model LUNOS ego, ki omogoča ločeno prilagoditev količin dovodnega in izpustnega zraka, preprečuje križni tok in zagotavlja čist izpustni zračni tok, kar učinkovito odstranjuje neprijetne vonjave. Od leta 2019 je LUNOS e²60 obogatil ponudbo kot najzmogljivejši in tih prezračevalni sistem.

Novi rekupertor energije LUNOS pbr v LUNOS ego 60 z novim motorjem
Arhiv Naročnika

Zdaj LUNOS z navdušenjem predstavlja najnovejši dosežek – rekuperator energije 5. generacije, razvit kot dolžinsko spremenljiv rotacijski rekuperator energije iz polimernih materialov. Ta revolucionarni izdelek, razvit po večletnem intenzivnem raziskovanju in razvoju, uporablja okolju prijazen polimerni material in dosega optimizirano geometrijo pretoka ter homogeno površinsko pretočnost zahvaljujoč patentiranemu postopku brizganja. Rezultat je povečanje učinkovitosti do 5 %.

Svetovna inovacija iz LUNOSA: novi rekuperator energije - LUNOS
Arhiv Naročnika

Novi rekuperator energije *pbD ne le da prinaša koristi v smislu okoljske prijaznosti in energetske učinkovitosti, ampak je tudi tišji, lažji in močnejši. Omogoča več kot 50 % prihranka teže in zmanjšuje porabo energije v celotnem proizvodnem procesu za več kot 70 %. S tem LUNOS postavlja nove standarde tako v prezračevalni tehnologiji kot v trajnostni proizvodnji.

Ta novi rekuperator energije (toplote in hladu) označuje začetek serije inovacij, ki jih LUNOS načrtuje na področju rekuperacije energije za decentralizirane prezračevalne sisteme. Stranke se lahko veselijo naprednih tehnologij, ki bodo maksimizirale zmogljivost in okoljsko prijaznost.

Prednosti novih rekuperatorjev energije vključujejo:

  • 70 % manjša poraba energije pri proizvodnji: Novost omogoča znatno zmanjšanje porabe energije, kar prispeva k večji energetski učinkovitosti.
  • 50 % prihranek pri teži: V primerjavi s tradicionalnimi keramičnimi elementi so novi rekuperatorji bistveno lažji, kar poenostavi njihovo namestitev in uporabo.
  • 100 % primeren za reciklažo: Poudarek na okoljski trajnosti pomeni, da je naše rekuperatorje možno popolnoma reciklirati, kar zmanjšuje njihov okoljski odtis.

Z uvedbo novih rekuperatorjev energije so ventilatorji postali tišji, lažji in bolj učinkoviti kot kadar koli prej. Model LUNOS e²60-RF, opremljen z novim motorjem, predstavlja vrhunec inovacij, saj se uvršča med najtišje dvokanalne naprave in obenem med najlažje ter najučinkovitejše ventilatorje z rekuperacijo energije (toplote pozimi ali hladu poleti) pri prezračevanju domov.

Novi rekuperator energije LUNOS pbr v modelu LUNOS e²60 z brezžičnim zaslonom:
Arhiv Naročnika

Ta novi rekuperator energije predstavlja le začetek serije inovacij, ki jih LUNOS načrtuje v tehnologiji rekuperacije energije za decentralizirano stanovanjsko prezračevanje. S svojimi naprednimi rešitvami LUNOS ne le da postavlja nove standarde v prezračevalni tehnologiji, ampak tudi vodi pot k trajnostni, energetsko učinkoviti prihodnosti in povsem novemu standadu bivanjskega udobja.

S sistemom prezračevanja LUNOS lahko v svoj dom prinesete svežino in čistost, ki ju potrebujete za zdravo življenje. Zakaj bi se zadovoljili s kompromisi, ko lahko izberete originalno svežino. Originalna svežina, ki jo prinaša LUNOS ni samo obljuba, ampak zagotovilo, da bo zrak v vašem domu vedno čist, svež in prijeten. Ne sklepajte kompromisov, ko gre za kakovost zraka v vašem domu – izberite LUNOS in izkusite razliko, ki jo lahko prinese originalna svežina. Z LUNOS dihamo bolje, živimo bolje.

Arhiv Naročnik

 

O podjetju LUNOS

Družba LUNOS d.o.o., Slovenija, je del globalnega tržnega akterja na področju energetsko učinkovitega decentraliziranega prezračevanja, LUNOS GmbH, Berlin, Nemčija; LUNOS je globalno uveljavljena in mednarodno zaščitena blagovna znamka ter vodilni ponudnik inovativnih decentralnih prezračevalnih sistemov. Z več kot 60-letnimi izkušnjami se LUNOS osredotoča na razvoj, proizvodnjo in prodajo visokokakovostnih prezračevalnih sistemov, ki združujejo sodobno tehnologijo, vzdržljivost in preprosto uporabo. Poslanstvo podjetja LUNOS je zagotavljati inovativne in trajnostne prezračevalne rešitve za različne vrste stavb, od stanovanjskih do poslovnih, novogradnje in adaptacije obstoječih stavb, pri čemer si prizadevamo izpolnjevati najvišje standarde kakovosti in energetske učinkovitosti.

Da bi zagotovili še boljše storitve in bližino strankam na slovenskem trgu, je podjetje LUNOS GmbH iz Berlina leta 2023 v Sloveniji odprlo hčerinsko družbo LUNOS d.o.o. s sedežem v Mariboru. Ta korak simbolizira predanost in zavezanost nadaljnjemu razvoju in širitvi na slovenskem trgu, zagotavljanju lokalno prilagojenih rešitev in podpore strankam ter nadgradnji obstoječe mreže prodajnih in servisnih partnerjev. Svojo lokalno prisotnost podjetje LUNOS širi tudi na Hrvaškem, kjer bo odprlo drugo hčerinsko družbo LUNOS d.o.o., Hrvaška.

*PbD pomeni "Privacy by Design". Gre za koncept, ki je bil razvit s ciljem vključevanja zasebnosti in varstva podatkov v vse faze razvoja izdelkov in storitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.