To so najbolj priljubljene rastline za novoletno obdarovanje

J. M.
31.12.2023 04:00

Ob prihodu novega leta se marsikdo odloči za obdarovanje svojih bližnjih ali prijateljev s posebnim darilom. Ste pomislili, da bi tokrat izbrali rastlino?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Rastline v lončkih prinašajo lepoto, svežino in pogosto tudi nasmeh na obraz osebi, ki jo obdarujemo. Katere rastline se najpogosteje podarjajo za novo leto? In kakšno je njihovo sporočilo?

Amarilis

Rastlina z velikimi, osupljivimi cvetovi je priljubljena izbira za novoletno darilo. Ta čudovita cvetoča rastlina je znana po svoji elegantni in impresivni pojavi. Njene živahne barve cvetov, od bele do temno rdeče, prinašajo optimizem in upanje, kar je še posebej primerno za začetek novega leta.

Amarilis je priljubljen tudi kot rezano cvetje.
Floradania

Bambus sreče

Dracaena sanderiana ali bambus sreče ni pravi bambus, ampak vrsta zmajevke, ki je postala simbol sreče in blaginje. Rastlina je pogosto oblikovana v različne oblike, kot so spirale ali srčki. Bambus sreče je enostaven za vzdrževanje in kot darilo sporoča, da obdarjenki ali obdarjencu želimo srečo in uspeh v prihajajočem letu.

Shutterstock

Vrtnica

Čeprav so vrtnice pogosto povezane z osebnimi prazniki, so tudi priljubljeno darilo za novo leto, še posebej tiste, posajene v lončkih. Vrtnice simbolizirajo ljubezen in strast, a tudi hvaležnost in občudovanje, zaradi česar so odlična izbira za izražanje zahvale in dobrih želja za novo leto.

Orhideja

Eleganca in lepota orhidej sta odliki, ki naredita to rastlino za idealno novoletno darilo. Te eksotične rastline so simbol ljubezni, lepote in razkošja. Orhideje v različnih barvah lahko izražajo različna čustva in želje, zaradi česar zlahka najdemo v cvetlici pravo darilo za skoraj vsakogar.

Shutterstock

Ciklama

Ciklama je še ena priljubljena rastlina, ki se pogosto podarja za novo leto. Njene živahne barve in srčasti listi prinašajo toplino in barvo v hladnejše obdobje leta. Ciklama simbolizira odhajajoče stare in prihajajoče nove začetke, zato je zelo primerna za prehod v novo leto.

Floradania

Ne glede na to, katero rastlino izberete, bo osebi, ki ima rada cvetje, skoraj zagotovo prinašala radost daljše obdobje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta