Tovarna leta 2023 je Roto ‒ Pavlinjek

Ba. V.
19.10.2023 14:07

Roto – Pavlinjek je v zadnjih dveh letih izboljšal učinkovitost rabe virov z zmanjšanjem porabe vode in energije ter povečal recikliranje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Družinsko podjetje Roto - Pavlinjek, zmagovalec zaključnega izbora Tovarna leta 2023
Jure Makovec

Najboljše proizvodno podjetje v Sloveniji letos je Roto – Pavlinjek. Glavni direktor Matjaž Pavlinjek je najprestižnejše priznanje za proizvodno podjetje v Sloveniji prejel v Kulturnem domu Mengeš - Špas teatru, na zaključni prireditvi letnega izbora Tovarna leta. Roto – Pavlinjek je tudi prejemnik nagrade za trajnostno naravnano tovarno.

Na prireditvi so podelili še nagrade v dveh drugih kategorijah. Podjetje Trimo je prejelo nagrado za najboljšo razvojno-inženirsko ekipo leta, zmagovalca so z glasovanjem izbrali predstavniki podjetij, ki so do zdaj sodelovala v izborih tovarne leta - skupaj jih je več kot 50. Podjetju LED Luks iz Vrtojbe pri Novi Gorici je pripadla nagrada za uspešen projekt digitalizacije v malih in srednjih podjetjih (MSP).

Sklepni dogodek izbora najboljšega proizvodnega podjetja je gostil lanski prejemnik naziva tovarne leta 2022 - Biološke učinkovine Mengeš skupine Novartis. Med tremi letošnjimi finalisti: Roletarstvo Medle, Roto – Pavlinjek in Trimo, je strokovna žirija, v kateri so bili Stanka Šarc Majdič, članica uprave SID banke, Stane Merše, vodja Centra za energetsko učinkovitost pri Institutu Jožefa Stefana, Vesna Stergar, vodja operativnih projektov za celotno proizvodnjo Bioloških učinkovin Mengeš, ter predsednik žirije, izkušeni menedžer Anton Papež, na podlagi predstavitev in javnega pogovora s finalisti izbrala zmagovalca: Roto – Pavlinjek.

"Pri odločitvi o zmagovalcu izbora tovarne leta 2023 sta pretehtala visoka stopnja vertikalne integracije podjetja, s katero obvladujejo proces razvoja materialov, in vidik trajnosti, kajti Roto - Pavlinjek je že del krožnega gospodarstva in uporablja tudi biorazgradljivo plastiko. Navdušila nas je njegova širitev, tako pri programu kot po obsegu poslovanja, ter dejstvo, da uspešno poslujejo kot družinsko podjetje," je povedal predsednik žirije Anton Papež. Direktor Matjaž Pavlinjek pa je nagrado pospremil z besedami: "To priznanje je še dokaz več, da smo na pravi poti, da smo pravočasno razumeli izzive in prepoznali okoliščine, ki so od nas zahtevale velik preobrat in korenite spremembe v načinu dela in poslovanja: digitalizacijo, robotizacijo in integracijo obnovljivih virov. Hkrati to priznanje pomeni veliko odgovornost za naše poslovanje tudi v prihodnosti, odgovornost do zaposlenih, naravnega okolja ter regije, v kateri delujemo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta