66-letnica, ki je bila v enem letu 301 na Pohorju

Zlatka Rashid
25.04.2021 05:25
Rekordeka med ženskami je Milena Gradišnik, večletna udeleženka akcije Pohorje moj hrib, ki ji ti vzponi pomenijo zelo veliko.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Že 30 let teče akcija Pohorje moj hrib, v kateri udeleženci opravljajo vzpone na vrh Pohorja. Tudi lanska izvedba je bila uspešna, sodelujoči so opravili preko osem tisoč vzponov od spodnje postaje vzpenjače do vrha, je povedal vodja akcije Franc Kebrič, ki že vsa ta leta skrbi za organizacijo.

Milena Gradišnik je že leta 2019 zbrala največ vzponov na Pohorje. Foto: Zlatka Rashid
Zlatka Rashid

"Nekateri med pohodniki so pravi športniki, saj opravijo vzpon skoraj vsak dan. Posebej izpostavljam rekorderko med ženskami Mileno Gradišnik. Kar 301 vzpon je v enem letu opravila 66-letnica! Pri tej starosti je izjemna in sodeluje že več let. Vsako jutro se pripelje iz Rogoze in se poda na Pohorje, ne motita je ne zima ne dež, pravi, da je zanjo Pohorje življenjskega pomena," razlaga Kebrič. V začetku novega leta so vselej podelili priznanja za prejšnje leto. Običajno so podelitev z druženjem pripravili v gasilskem domu v Radvanju.

Letos zaradi epidemije to ni mogoče, zato bodo, je povedal Kebrič, priznanja za leto 2020 podelili na prostem, "ker letos druge izbire pač ni".

Znašli so se tako, da bodo udeleženci akcije Pohorje, moj hrib prejemali priznanja pri njihovi vitrini na Pohorju. "Postopoma, od 8. do 14. ure, seveda ob lepem vremenu, bodo lahko prihajali ponje. Obvestilo je objavljeno v naši vitrini," obvešča organizator. Dodajmo, da je bila Milena Gradišnik tudi v letu 2019 rekorderka med udeleženci akcije. Takrat je nanizala celo 326 vzponov na Pohorje. Tedaj je bilo udeležencev akcije okoli 200, skupno pa so opravili več kot šest tisoč vzponov od vznožja Pohorja do Bellevueja.

Akciji se lahko kadarkoli pridruži vsak, ki rad hodi v naravo. In kako akcija poteka? Na Bellevueju je nabiralnik, v katerega pohodnik odda listek s svojim imenom in s tem potrdi, da je prišel na vrh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta