Adi Smolar in lokalni vinarji z glasbeno-vinskim večerom zapolnili župnijsko klet v Malečniku

Branka Bezjak Branka Bezjak
24.04.2023 16:30

Vinarji, povezani v društvo Na zdravje, Malečnik, nadaljujejo prirejanje vinsko-glasbenih večerov. Minuli četrtek so se predstavljali v župnijski vinski kleti, v nedeljo bodo sodelovali na krajevnem kresovanju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Malečniški vinarji z Adijem Smolarjem
Igor Napast

Ljubitelji izbrane kapljice in dobre glasbe so minuli četrtek napolnili župnijsko klet Župnije sveti Peter pri Mariboru - Malečnik. Člani Društva vinarjev Na zdravje, Malečnik so namreč vabili na dogodek Vino in kitara z Adijem Smolarjem, s čimer so se priključili pestremu dogajanju ob 2. Glaserjevem festivalu, ki ga je prirejala župnija. Obiskovalci so ob nakupu degustacijskega kozarca pokusili več kot 20 vzorcev vin enajstih lokalnih vinarjev, v društvo jih je sicer povezanih trinajst (Vino in turizem Protner, Vina Emil - Turistična kmetija, Vino in turizem Bračko – Rebernik, Vina Mak, Vina Valentan, Joannes Protner wines, Vina Oskar, Turistična kmetija Bajc, Vina Škrlec, Vina Grušovnik, Vina Peperko, Vina Stožer in Matic Wines). Na voljo so bila suha do nekoliko slajša vina in je bilo tako zadoščeno vsem okusom. Vse skupaj so povezali še z domačimi dobrotami, ki so jih pripravile malečniške gospodinje.

Vinsko klet so vinarji v času epidemije začeli prazniti in čistiti, lani so začeli prirejati dogodke.
Anita Kirbiš

Društvo je torej z generacijo mladih vinarjev dalo nov zagon dogajanju in povezovanju v kraju. Povezovati so se začeli med epidemijo in po dogovoru z župnijskim upraviteljem dr. Sebastijanom Valentanom začeli čistiti vinsko klet, nato lani pričeli prirejati dogodke. "Na lanskih vinsko-glasbenih večerih smo dobili dobre odzive, obiskovalci so se dobro počutili ob glasbeni spremljavi in degustaciji naših vin. Ko smo letos razmišljali, kako naprej, je padla ideja, da bi ponovno pripravili vinsko-glasbeni večer in da bi tokrat povabili Adija Smolarja. Zdelo se nam je sicer nemogoče, da bo pristal. Toda bil je zainteresiran, takoj je z veseljem pristal," je pojasnila predsednica društva Na zdravje, Malečnik! Urška Bračko, ki prihaja s turistične kmetije Emil vino. Je tudi nekdanja mariborska vinska kraljica in udinja Evropskega reda vitezov vina.

S Turističnim društvom Malečnik - Ruperče se bodo v nedeljo, 30. aprila, pridružili Špricerfestu, ki ga bodo tokrat povezali s kresovanjem. Sicer pa letos znova načrtujejo še dogodek jagode in penine, oktobra bodo sodelovali na krajevni veselici, na kateri so lani nastopili Modrijani, medtem ko so letošnji nastopajoči še skrivnost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta