(AVDIO) Grema na kafe z Alešem Zagradišnikom - Gulažem: Frizer ve več kot google

Miha Dajčman Miha Dajčman
30.07.2019 16:48

Aleš Zagradišnik - Gulaž je frizer, ki ima salon v Vetrinjski ulici, je ljubitelj glasbenih festivalov in nekdanji skejter.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Poglejmo vse uspešne lokale, tam se šef vsak dan pojavi, dela, ima vse na očesu, pozna vsakega zaposlenega," pravi Aleš Zagradišnik - Gulaž.
Andrej Petelinšek

Mariborskega frizerja Aleša Zagradišnika večina pozna pod vzdevkom Gulaž. Tako se imenuje tudi njegov frizerski salon v Vetrinjski ulici v središču mesta. Za to ulico pravi, da včasih zgleda, kot da ni v mestu. Ob koncu 80. let je bil eden prvih skejterjev v Mariboru, zdaj ga na ta čas spominjata poškodovani koleni. V šali pravi, da kot frizer ve več kot google. Srečali smo se v Piafu, pil je espresso z mlekom.
Zakaj vzdevek Gulaž?
"Ta vzdevek imam že od otroštva. Tudi zato sem dal svojemu frizerstvu takšen naziv. Zakaj bi bili vsi neki stajlingi ali 'šajningi'? Pod tem imenom me ljudje poznajo in tako sem stare znance in prijatelje povabil v salon. Vzdevek Gulaž je nastal, ker je bila moja mama frizerka, delala je cele dneve in velikokrat je zato skuhala golaž. Jaz tega več nisem mogel jesti, in ko je bil v osnovni šoli za kosilo prav golaž, sem pobegnil domov, da bi jedel kaj drugega. In sošolci so me začeli klicati Gulaž. Mislim, da v drugem razredu."

Aleš Zagradišnik - Gulaž
Andrej Petelinšek
Aleš Zagradišnik - Gulaž
Andrej Petelinšek
Aleš Zagradišnik - Gulaž
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta