Bela cona se bo v Mariboru znova razširila: Kje bo po novem treba plačevati parkiranje

MBK
12.07.2024 14:04

Ne s ponedeljekom, ampak s sredo, 17. julija, se podaljšuje plačevanje parkirnine v belih conah do 20. ure. Bela cona pa znova širi s 1. avgustom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bela cona se širi tudi na pokopališče Pobrežje.
Sašo Bizjak

Za uporabo parkirnih mest v mariborskih belih conah in na treh ograjenih parkiriščih v upravljanju podjetja Marprom bodo v sredo, 17. julija, in ne v ponedeljek, 15. julija, kot je bilo sprva napovedano, pričele veljati določene spremembe. Od tega dne bo plačljivost parkiranja na vseh parkiriščih v belih conah ob delavnikih podaljšana za eno uro, torej do 20. ure (zdaj do 19. ure). Poleg tega bo v belih conah uvedeno plačljivo parkiranje ob sobotah med 8. in 13. uro, vendar izključno v conah 1, 2, 3 in 4, so sporočili iz mariborske občine. Hkrati bo plačljivo parkiranje ob sobotah med 8. in 13. uro razširjeno tudi na ograjena parkirišča na treh lokacijah, to so Rakušev trg, Mlinska ulica in Sodna ulica/Ulica talcev. Cene ure parkiranja na vseh omenjenih parkiriščih ostajajo enake kot doslej; bo pa zaradi podaljšanega časa plačljivosti usklajen znesek celodnevne parkirnine na 20,40 evra (zdaj 18,70 evra).

(FOTO) Zamenjava generacij v znani mariborski gostilni pod Pohorjem

Prenova Langerjeve vile: Posel dobil gradbinec, ki je prvo ponudbo znižal za več kot dva milijona evrov

S 1. avgustom pa bo v belih conah uvedeno plačljivo parkiranje na Koroški, Koresovi, Trubarjevi, Kamniški, Tomanovi ulici in Ulici Pariške komune, pa tudi ob pobreškem parkirišču, so širitev bele cone napovedali na občini. Pri pokopališču Pobrežje gre za parkirišče takoj za izvozom s hitre ceste v Osojnikovi ulici. Režim parkiranja bo tam nekoliko drugačen, kot sicer v belih conah, saj bosta prvi dve uri parkiranja brezplačni, potem pa bo vsaka nadaljnja ura 60 centov.

V belih conah se plačevanje med tednom podaljšuje do 20. ure.
Sašo Bizjak

(FOTO) Poplava mačjih mladičev v mariborskem zavetišču: Pridejo sestradani, bolni, tudi že mrtvi

"Opisane novosti pri parkiranju uvajamo tudi v luči spodbujanja trajnostne mobilnosti v našem mestu. Mariborčanom in obiskovalcem od drugod tako priporočamo, da za prihod v središče mesta čim pogosteje izberejo trajnostne oblike prevoza - sedejo na mestni avtobus, premagajo pot s kolesom (tudi iz sistema Mbajk) ali se nanjo podajo peš," svetujejo na občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta