Berl Cup 22 v Malečniku: Presenetila dež in Rok Kronaveter

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
27.08.2022 05:00

V soboto in nedeljo pretekli konec tedna se je v Malečniku v kategorijah do devet, enajst in trinajst let pomerilo kar 225 nogometašev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Finalne ekipe selekcij U13 v Športnem parku Berl (od leve): Mura, Maribor 1, Maribor 2 in Aluminij.
Anita Kirbiš

Nogomet ima v Malečniku izjemno tradicijo. Nogometni klub Malečnik je bil ustanovljen pred 62 leti, nekaj mesecev pred NK Maribor, in v njegovi predsedniški vlogi je bila najprej ženska. Tu imata domicil tudi znana nogometaša - Rok Kronaveter, slovenski reprezentant in aktualni član NK Maribor, ki si večkrat nadene kapetanski trak, in Vid Belec, reprezentančni vratar, ki je dolgo branil v Italiji, trenutno pa mrežo brani na Cipru. Tudi pretekli konec tedna je bilo na igriščih športnega parka Berl v Malečniku izjemno živahno, po nogometni zelenici so se namreč podile mlajše selekcije, skupno kar 225 otrok, na prvem turnirju Berl Cup 22.

Zmagi v Rače in Celje

Turnir je nastal na pobudo upravnega odbora, glavni organizatorji pa so bili starši mlajših selekcij (U9, U11 in U13) in nekateri klubski funkcionarji. Na sobotnem turnirju za mlajše selekcije se je pomerilo 12 ekip mlajših selekcij (U9 in U11), skupno 105 otrok. Zmagovalci turnirja za otroke do 9 let je bila ekipa NK Rače, pri selekciji U11 pa NK Celje. Podelili so priznanje za naj strelca, pri U9 je to bil Luka Straffela iz NK Roho, naj vratar pa Tim Bauman iz NK Rače. Pri selekciji U11 je bil najboljši strelec Mai Urankar iz NK Aluminij in naj vratar Gabrijel Košer iz NK Celje. "Presenetil nas je dež, pa tudi Rok Kronaveter, ki je otrokom podelil priznanja in pokale. Finančno so turnir podprli številni sponzorji oziroma donatorji, predvsem pa starši otrok, saj so izdatno pomagali pri organizaciji," je dejal Rok Kaučič, vodja tekmovalnega turnirja Berl Cup 22.

Prvo in drugo mesto sta osvojili ekipi Maribora.
Anita Kirbiš

V finalu selekcij do 13 let ekipi Maribora

V nedeljo so se pomerili še nadobudni nogometaši selekcij do 13 let, tekmovalo je deset ekip, skupno 120 otrok. V finalni tekmi sta se ob polni malečniški tribuni pomerila kluba NK Maribor 1 in NK Maribor 2. Zmagal je NK Maribor 2, drugo mesto je osvojila ekipa NK Maribor 1, tretje NK Aluminij. Tudi v tej kategoriji so podelili nagrado za naj strelca, zaslužil si jo je Enej Rakuša iz NK Aluminij, naj vratar pa je postal Rene Pirih iz NK Maribor 2. Ekipa NK Mura je pristala na nehvaležnem četrtem mestu. Priznanja je tokrat podeljeval Amir Karič, dolgoletni član zlate ekipe NK Maribor, danes pa trener pri NK Malečnik.

Ob koncu turnirja jih je pozdravil predsednik NK Malečnik Božo Knuplež in se zahvalil vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi turnirja: "Želimo, da turnir Berl Cup postane tradicionalno srečanje mladih nogometašev v Malečniku, vsekakor pa bomo mlade športnike pri tem podpirali. Vabimo jih tudi k vpisu v nogometno šolo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta