Boštjan Tancer z 31. marcem odstopa kot direktor Športa Maribor

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
12.01.2023 10:40

"Odločitev ni povezana s političnimi pritiski, zamerami ali slabo voljo, ampak imam v zasebnih podjetjih veliko izzivov, ki bi se jim rad povsem posvetil," je manj kot leto dni na čelu občinskega podjetja pojasnil Boštjan Tancer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Tancer je vodenje Športa Maribor prevzel 22. marca lani.
Sašo Bizjak

Leto dni po prevzemu občinskega podjetja Šport Maribor bo Boštjan Tancer odstopil kot direktor. Nadzornemu svetu, ki ga vodi Matjaž Štandeker, bo poslal predlog za prekinitev pogodbe z 31. marcem. "Odstopam zaradi osebnih razlogov. Odločitev ni povezana s političnimi pritiski, zamerami ali slabo voljo, ampak imam v zasebnih podjetjih veliko izzivov, ki bi se jim rad povsem posvetil. Konec leta sem se odločil, da se vrnem v zasebni sektor," nam je povedal Tancer, ki je bil prej direktor družbe GMG Naložbe, lastniško in družinsko pa je povezan tudi s podjetjem Blisk montaža. O odstopu Tancerja je danes sicer prvi poročal lokalec.si.

Boštjan Tancer na otvoritvi info točke olimpijskega festivala evropske mladine 2023
Igor Napast

Spomnimo, da je Tancer petletni mandat za vodenje Športa dobil 22. marca lani, kljub temu, da prejšnji direktor Tadej Mežnar ni želel odstopiti, ampak so ga morali razrešiti. "To je vsekakor velik izziv zame," je tedaj komentiral Tancer, danes pa je še pojasnil, da se je pri tej oceni zmotil, saj je ugotovil, da raje kot v javnem sektorju deluje v zasebnem.

Gregor Lednik, Tone Vogrinec in Boštjan Tancer
Igor Napast

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta