Cene na mariborski tržnici: Koliko stane paprika

27.08.2021 02:00
Na tržnici so že jesenski gobani in lisičke, tudi domače namizno grozdje. Prav tako je čas za polnjene, vložene in še kakšne paprike.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor: paprika, tržnica - Avtor: Igor Napast - - Avtor: Igor Napast (foto: Igor Napast)
Igor Napast

Zelena, rdeča, rumena, oranžna paprika, le vijoličaste in črne še nismo zasledili na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu. Sedaj na veliko zori, zato ji je ​tržnična cena že malo padla. V začetku julija je bila po tri evre za kilogram, zdaj stane evro manj. Vložena paprika, pečena paprika, polnjena paprika, testenine s papriko, ajvar, za katerega nujno potrebujete še jajčevce, tudi ti so od vijoličnih do pisanih in belih na tržnici, džuveč riž je le nekaj idej, ki jih prodajalci paprike na tržnici stresejo iz rokava. Vreče, po pet kilogramov, paradajzarice in koničaste paprike, so po devet evrov. Cena je sicer odvisna od ponudbe in povpraševanja.

Tudi ponudba sadja je pestra. Jabolka, domače slive za cmoke. Breskve in maline. Jagode gredo proti koncu, borovnice tudi. Zanje prodajalci zatrjujejo, da so pohorske. Sladko namizno grozdje, sorte matilde, nas poduči prodajalka s kmetije Žnidarič v Koreni. Debele grozdne jagode, večina brez pečk, so po tri evre za kilogram. Na prodajnih mizah smo opazili tudi lisičke in jurčke, ki pa jih je hitro zmanjkalo.

Avgust je čas za sajenje cvetače, brokolija, kitajskega zelja, endivije ... Na tržnici je velika izbira sadik. Prodajne mize so polne sveže domače zelenjave od paradižnika, kumaric, buč, feferonov, zelene solate, cvetače, brokolija, pora pa vse do stročjega in luščenega fižola.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta