Cene na mariborski tržnici: Koliko stanejo redkvice

Barbara Bradač
23.04.2021 02:00
Prihajajoči praznični dnevi bodo nekoliko spremenili delovni čas tržnic, na katerih je ponudba spomladanske zelenjave vsak dan večja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šopek rdečih redkvic stane evro. Foto: Barbara BRADAČ
Barbara Bradač

Na prodajnih stojnicah osrednje mariborske tržnice na Vodnikovem trgu ne manjka mlade solate, redkvic in mlade čebule. Predvsem rdeča redkvica zaradi svoje barve prav izstopa. Da jo je najboljše uživati svežo in surovo in je tako tudi najbolj zdravo, so si edini prodajalci, čeprav dodajo, da so rdeče redkvice odlične tudi kuhane in celo pečene. "Redkvice prepolovimo, pokapljamo z oljem, popopramo in posolimo. Pečemo 15 do 20 minut," pove recept za toplo ali hladno prilogo ena od prodajalk.

Cena za šopek redkvic je okrog evro in je že par let enaka. Pridelovalci vedno postrežejo še s kakšno idejo za uporabo: redkvice z jogurtum, namaz iz redkvic, solata, redkvice s sirnim namazom, pa tudi v juhi, pravijo, so dobre.

Prihajajoči praznični dnevi bodo nekoliko spremenili delovni čas mariborskih tržnic: v torek, 27. aprila, in v soboto, 1. maja, bodo vse tržnice zaprte. V nedeljo, 2. maja, bodo odprti le osrednja tržnica na Vodnikovem trgu, mlečno-mesni paviljon ter Hiša kruha. "Bodo pa vse tržnice v petek, 30. aprila, še bolje založene. Zaradi praznične sobote bo izjemoma v petek odprta tudi tržnica v Radvanju," pojasnjuje Nataša Matijevič, vodja tržnic pri Snagi, kjer pozivajo obiskovalce, naj upoštevajo varnostno razdaljo najmanj dva metra, v mlečno-mesnem paviljonu pa je dovoljenih naenkrat le 20 kupcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta