Center za pomoč na domu Maribor: Direktorja iščejo drugič

Barbara Bradač Barbara Bradač
20.03.2024 03:00

Ponovljen razpis za direktorja zavoda Centra za pomoč na domu Maribor. Čez slab mesec, 11. aprila, se sedanji direktorici Barbari Žgajner izteče mandat

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Centru za pomoč na domu Maribor je redno zaposlenih okoli 100 oseb. 
Sašo Bizjak

Po tem, ko je februarja letos Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja mariborske občine razveljavila razpis s katerim je iskala direktorja javnega socialno varstvenega zavoda Centra za pomoč na domu Maribor, je komisija po več kot mesecu dni objavila nov razpis.

"Pozvali smo svet zavoda centra za pomoč na domu, da spremenijo člen njihovega statuta in ga uskladijo z zakonom o socialnem varstvu. Ker pa je to proces in smo morali spremembo potrditi tudi na mestnem svetu potrditi, je vse skupaj malo trajalo. A danes (torek, op.a.) smo člani komisije opravili dopisno sejo in se strinjali z objavo razpisa. Ker pa se lahko izbira zavleče, bomo, če se bo direktorica strinjala, njej začasno podaljšali mandat, a največ za šest mesecev. Tako bi kot vršilka dolžnosti do zaključka postopkov vodila center," je pojasnila Davorka Pregl, predsednica omenjene komisije. V intervjuju za Večer je Žgajnerjeva napovedala, da jo zanima nadaljevanje direktorskega dela v centru, ki ga vodi od leta 2019. 

Kot je znano so prvi razpis razveljavili, po tem, ko so prejeli tudi anonimno prijavo, v kateri so bili opozorjeni, da razpisni pogoji, kdo je lahko direktor, niso v skladu z zakonom in je tako bil ožji nabor smeri izobrazbe. V statutu in posledično v razpisu tako ni bil naveden pogoj, da je kandidat lahko tudi delavec, ki je končal višjo ali visoko šolo zdravstvene smeri. Kot pravi Preglova je to sedaj usklajeno. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta