Zakaj so razveljavili javni razpis za direktorja Centra za pomoč na domu Maribor

Barbara Bradač Barbara Bradač
12.02.2024 17:00

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Mestne občine Maribor je na razpis za direktorja že prejela nekaj prijav, a tudi anonimno prijavo, da razpisni pogoji niso v skladu z zakonom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kdo bo od aprila vodil Center za pomoč na domu Maribor?
Kdo bo od aprila vodil Center za pomoč na domu Maribor?
Igor Napast

Sedanji direktorici Centra za pomoč na domu Maribor Barbari Žgajner se aprila izteče petletni mandat. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Mestne občine Maribor je začela iskanje kandidata za nov mandat. Na razpis so prejeli nekaj prijav, je povedala predsednica komisije Davorka Pregl, a so prejeli tudi anonimno prijavo, v kateri so bili opozorjeni, da razpisni pogoji, kdo je lahko direktor, niso v skladu z zakonom. "Objavili smo razpis za imenovanje kot je bil pred petimi leti. V razpisu smo navedli pogoje za zasedbo delovnega mesta, ki so določeni v statutu tega javnega zavoda. V času trajanja razpisa smo ugotovili, da pogoji glede izobrazbe, ki so določeni v statutu, niso skladni z zakonom o socialnem varstvu. V statutu je naveden ožji nabor smeri izobrazbe, kot jo določa zakon," pojasnjuje predsednica komisije.

V statutu in posledično v razpisu tako ni bil naveden pogoj, da je kandidat lahko tudi delavec, ki je končal višjo ali visoko šolo zdravstvene smeri. Preglova navaja, da bi bilo takšno neskladje lahko upravičen pritožbeni razlog za kandidate in po pridobitvi mnenja pristojnega ministrstva so se odločili, da bodo javni razpis razveljavili, nato pa ga ponovili. "V vmesnem času pa mora svet zavoda Centra za pomoč na domu ustrezno popraviti statut, da bo v skladu z zakonodajo," še dodaja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta