Danes javna razprava Preboj za Maribor: Ali so vse podražitve res nujne?

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
17.02.2020 17:05

Danes ob 17. uri bo v Vetrinjskem dvoru Večerova okrogla miza z županom Sašem Arsenovičem in šestimi direktorji občinskih podjetij. Pridružite se nam pri soustvarjanju javne debate.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Največ zadržkov v javnosti je do nove podražitve odvoza odpadkov.
Sašo Bizjak

Medijska hiša Večer danes popoldan nadaljuje serijo javnih razprav z naslovom (Pre)boj za Maribor. Tokrat smo izbrali temo, ki bo najverjetneje že kmalu vplivala na življenje slehernega meščana - skoraj vsa podjetja v (so)lasti mariborske občine so namreč napovedala podražitev svojih storitev. Če bodo mestni svetniki na četrtkovi seji potrdili predlagane cene, se bo košarica za povprečno mariborsko gospodinjstvo zvišala za 4,5 evra. V Snagi, Marpromu, Nigradu, Pogrebnem podjetju in Mariborskem vodovodu so prejšnji teden na skupni tiskovni konferenci z županom Sašem Arsenovičem pojasnili, da zaradi zvišanja minimalnih plač in drugih stroškov niso imeli druge izbire, kot da predlagajo zvišanje cen svojih storitev. "Če želimo ohraniti kakovost storitev, moramo v to tudi nekaj vložiti," je poudaril župan.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta