Dežurna lekarna odslej na Trgu revolucije v Mariboru

MBK
24.11.2020 17:08
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Taborska enota se je preselila na Trg revolucije. Foto: Sašo BIZJAK
Sašo Bizjak

Zaradi obnove Lekarne Tabor v neposredni bližini UKC Maribor se je največja enota Lekarn Maribor začasno zaprla. Do otvoritve prenovljenih prostorov se je preselila na Trg revolucije 3, kjer bo delovala po ustaljenem odpiralnem času - od ponedeljka do petka od 7. do 20. ure in v soboto od 7. do 13. ure. Ker je enota Tabor tudi dežurna lekarna, to pomeni, da bo odslej 24-urna neprekinjena preskrba prebivalcev z zdravili v začasnih prostorih na Trgu revolucije. Nočno dežurstvo poteka med 20. in 7. uro, ob sobotah je dežurna služba med 13. in 20. uro, ob nedeljah in praznikih pa med 7. in 20. uro.

Sašo Bizjak

Neprekinjena preskrba oziroma dežurna lekarniška dejavnost je namenjena preskrbi prebivalcev z zdravili, potrebnimi za zdravljenje ali lajšanje nujnih medicinskih stanj. Med ta stanja medicinska stroka prišteva povišano telesno temperaturo nad 38 stopinjami, sistemske alergijske reakcije in hude bolečine, ki trajajo manj kot 24 ur. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta