Direktorju Snage Žaliku odvzeli pooblastila

Igor Selan Igor Selan
10.06.2019 20:13

Zamenjava nadzornikov je trajala skoraj dva meseca, so pa zato ti pohiteli in že na konstitutivni seji direktorju odvzeli pooblastila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novo vodstvo občine Cveta Žalika krivi za slabo poslovanje Snage.
Andrej Petelinšek

Danes se je na konstitutivni seji sestal novi nadzorni svet Snage. Novi nadzorniki - Stojan Auer, Viljem Pozeb, Zorica Zajc Kvas, Damijan Škrinjar in predstavnika zaposlenih - so, čeprav naj bi imeli na dnevnem redu zgolj ustanovitev nadzornega sveta, odvzeli vsa pooblastila direktorju Cvetu Žaliku, ki tako nima več pravice sprejemati nobenih za podjetje pomembnih odločitev. Nadzorniki so pooblastila začasno prenesli na Škrinjarja, ki je na predlog mariborske občine kot največje lastnice, postal tudi novi predsednik nadzornega sveta. "Glede na situacijo, v kateri se podjetje nahaja, smo prišli do zaključka, da je nekdo vseeno odgovoren. Tako bo ostalo, dokler se stvari ne razčistijo. V ta namen smo zahtevali tudi določeno dokumentacijo, ki jo bomo v prihodnjem tednu predelali in se tako dokončno spoznali s situacijo, v kateri se podjetje nahaja. Ko si bomo ustvarili sliko, se bomo odločali o nadaljnjih korakih. Tudi o morebitnem začasnem direktorju," je po seji povedal Škrinjar. Kot je znano, naj bi začasno vodenje Snage po prvih načrtih prevzel direktor Energetike Alan Perc. Ta naj bi bil na čelu podjetja tri mesece, v tem času pa bi novega direktorja poiskali z razpisom.
Kot je sicer znano, se je župan Saša Arsenovič že dalj časa trudil zamenjati Žalika, katerega novo vodstvo občine krivi za slabo poslovanje podjetja - lani je imela Snaga dober milijon minusa - in za napačno vodenje investicije za izgradnjo sortirnice. Ker Žalik ni želel odstopiti sam, je moral Arsenovič sklicati skupščino podjetja, pa še to korespondenčno, ker se v Snagi na njegov poziv po sklicu skupščine niso odzvali in so iskali pravne možnosti, kako sklic skupščine ovirati. Zamenjava nadzornikov je zato trajala skoraj dva meseca, so pa zato ti pohiteli in že na konstitutivni seji direktorju odvzeli pooblastila.
Žalik se na naše klice ni odzval, prav tako čakamo tudi na odziv župana Arsenoviča.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta