Do pokopališč Pobrežje in Dobrava brezplačen avtobus

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
29.10.2019 18:33

Na obeh pokopališčih bo okrepljeno varovanje; glavni vhodi bodo 31. oktobra in 1. novembra na obeh odprti pozno v noč

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob dnevu spomina na mrtve bo na grobovih tudi letos gorelo veliko sveč. 
Andrej Petelinšek

Pred vrati je dan spomina na mrtve, ko tradicionalno množično obiskujemo grobove svojcev in prijateljev. Tudi letos bo v okolici obeh mariborskih mestnih pokopališč, pokopališč Pobrežje in Dobrava, na oba praznična dneva spremenjen prometni režim.
31. oktobra in 1. novembra bo za ves promet zaprt del Ceste XIV. divizije med Osojnikovo in Šolsko ulico, izklopljeni bodo semaforji v križišču Ceste XIV. divizije in Osojnikove ulice, v smeri od Osojnikove ulice proti Ulici bratov Greifov pa bo začasno urejen enosmerni promet. Avtomobile bo mogoče pustiti na parkiriščih ob Osojnikovi ulici, Prečni ulici pri OŠ borcev za severno mejo, Kosovelovi ulici pri MČ Pobrežje in parkirišču ob hitri cesti, na površinah nad pokritim vkopom hitre ceste, na delu Ulice borcev za severno mejo in zahodnem vozišču Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov. Ob tem poudarimo, da bo 31. oktobra in 1. novembra do obeh mestnih pokopališč zagotovljen brezplačen mestni avtobusni prevoz na liniji 3 (Pokopališče Dobrava–Tezno–Gosposvetska rondo–Pobrežje–Pokopališče Dobrava) in liniji 12 (Pokopališče Dobrava–Brezje–Pobrežje –Mlinska AP–Gosposvetska rondo–Tezno–Pokopališče Dobrava). Pri tem bodo oba praznična dneva na omenjenih linijah v smeri mariborskih pokopališč poleg rednih avtobusov vozili še dodatni, ki bodo prav tako na voljo brezplačno.

Sašo Bizjak

Spremenjen odpiralni čas

Na obeh pokopališčih, Pobrežju in Dobravi, bo 31. oktobra in 1. novembra veljal spremenjen odpiralni čas: vsi glavni vhodi bodo 31. oktobra odprti do 22. ure in 1. novembra do polnoči. Pisarna pokopališča Pobrežje bo oba praznična dneva odprta od 8. do 12. ure; za nujna obvestila pa bo Pogrebno podjetje Maribor dosegljivo po telefonu na dežurni številki 040 378 376 (pokopališče Pobrežje) in 02 6295 394 (pokopališče Dobrava). Ob dnevu spomina grobove namreč praviloma obiščejo (tudi) najemniki grobnih mest, ki nekateri živijo daleč, celo v tujini, in ob obisku pokopališča morda želijo urediti kaj v zvezi z grobnim mestom, imajo kakšna vprašanja, potrebujejo informacije, ki jih je mogoče dobiti v pisarni pokopališča.

V pomoč sta lahko informacijski tabli

Na pokopališču Pobrežje je okoli 18 tisoč grobov, na Dobravi pa okoli pet tisoč, in obiskovalci včasih ne najdejo grobov, zlasti tistih, katerih ne obiskujejo pogosto. V pomoč pri iskanju groba sta obiskovalcem pokopališča lahko informacijski točki, ki preko informacijskega zaslona omogočata enostavno iskanje grobnega mesta s pomočjo osnovnih podatkov o pokojniku in s prikazom točke grobnega mesta na zemljevidu.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta