Do septembra avtomobilov na Glavnem trgu ne bo

Igor Selan Igor Selan
24.04.2020 09:40

Čeprav prometna stroka ni bila enotna, so se v županstvu odločili, da prve mesece po otvoritvi prenovljenega Glavnega trga in dela Koroške ceste avtomobilski promet tam še naprej ne bo dovoljen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dokončno odločitev o tem, ali bo avtomobilski promet na Glavnem trgu spet dovoljen, ali ne, bo občina sprejela šele septembra. Do takrat bo Glavni trg namenjen le stanovalcem, dostavi ter pešcem in kolesarjem
Mom

Prenova Glavnega trga in Koroške ceste se približuje koncu. Medtem ko bo trg dokončan že do konca tega meseca, bo na obnovo Koroške potrebno počakati do konca maja. Je pa občina že zdaj sprejela najpomembnejšo odločitev, in sicer kako bo v tem delu mesta potekal promet. Do konca počitnic oziroma še septembra, v času Evropskega tedna mobilnosti, bosta Glavni trg in Koroška cesta do tržnice za avtomobile zaprta, dostop bo dovoljen le za dostavo, stanovalce, intervencije, gasilce, vozilo Maister, za kolesarje in pešce ter za potrebe prireditev. Kot sporočajo iz občine, prometna stroka sicer glede vprašanja, ali Glavni trg zapreti za promet ali ne, ni bila enotna, zato je odločitev sprejelo županstvo, ki "želi udejanjiti dolgoletno vizijo, da se staro historično mestno jedro osvobodi motoriziranega prometa in mesto dobi novo kakovost bivanja".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta