Dober obisk Poletne muzejske noči v Mariboru

Igor Selan Igor Selan
20.06.2020 20:49
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poleg ogleda razstav je bilo v Muzeju NO mogoče prisluhniti tudi koncertu kantavtorja Tadeja Vesenjaka
Saso Bizjak

Že 18. zapored je Skupnost muzejev Slovenije za ljubitelje kulture in umetnosti, pa tudi za tiste, ki sicer redko zaidejo v kulturne ustanove, organizirala prireditev Poletna muzejska noč. V soboto od 18. do 24. ure je tako svoja vrata odprlo 61 muzejev in galerij v 54 slovenskih krajih, ki so na 122. prizoriščih organizirali kar 240 dogodkov, od novih in stalnih razstav, do pogovorov, koncertov in druženja ob kulturi na prostem.
Eden tistih, ki je odprl svoja vrata, je tudi mariborski Muzej NO. "Po nekajmesečnem zaprtju zaradi covida-19 je to priložnost za muzeje in galerije, da se znova približamo javnosti. Poletna muzejska noč je priložnost, da ljudi opomnimo, kako zanimivo je pri nas, se pa posledice epidemije poznajo na obisku. Kljub temu smo z obiskom zadovoljni. Predvsem nas je presenetil velik obisk tujih gostov," je povedala direktorica Muzeja NO Maribor in predsednica predsedstva Skupnosti muzejev Slovenije Aleksandra Berberih Slana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta