Dom starejših v Slovenski Bistrici: Okužen eden izmed zaposlenih

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
12.10.2020 11:20
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danes in jutri bodo testirali zaposlene, ki so bili v kontaktu z zaposlenim, ki je bil pozitiven na novi koronavirus.
Tomaž Ajd

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane so včeraj popoldne izvedeli, da je eden od zaposlenih v enoti Slovenska Bistrica pozitiven na novi koronavirus. Nazadnje je bil v službi v četrtek, 8. oktobra, v dopoldanski izmeni. V dogovoru s strokovnjaki bodo danes in jutri testirali zaposlene, ki so bili v kontaktu z omenjenim zaposlenim.

"Noben od kontaktov med zaposlenimi ter med zaposlenimi in stanovalci ne spada med tvegane kontakte, saj so vsi zaposleni nosili predpisano osebno varovalno opremo in med seboj vzdrževali ustrezno razdaljo. Jutri bomo testirali tudi stanovalce bivalne enote, v kateri je delal zaposleni z okužbo. Bivalna enota je od včeraj zvečer opredeljena kot siva cona. Za vse zaposlene v zdravstveni negi in oskrbi v enoti Slovenska Bistrica smo z današnjim dnem uvedli tudi 12-urni delovnik," pojasnjuje Iva Soršak, direktorica Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane.

Iva Soršak: "Bivalna enota je od včeraj zvečer opredeljena kot siva cona."
Tomaž Ajd

Dom v Slovenski Bistrici ostaja zaprt za obiske in nenujne izhode stanovalcev. Še naprej bodo budno spremljali zdravstveno stanje zaposlenih in stanovalcev ter sproti ukrepali v skladu z navodili koordinacijske skupine in smernicami ter priporočili Ministrstva za zdravje in NIJZ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta