Domača knjižnica je pomembnejša od izobrazbe

Petra Vidali Petra Vidali
01.12.2019 17:34

Izšla je raziskava o bralni kulturi in nakupovanju knjig v Sloveniji v letu 2019, znana je tudi slovenska knjiga leta 2019

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Pred petimi leti je bilo v Sloveniji ljudi, ki so prebrali vsaj eno knjigo v zadnjem letu (ki ni bila vezana na delo ali študij), 58 odstotkov, letos pa samo še 51 odstotkov. Med bralci se je najbolj znižal delež tistih, ki so v zadnjem letu prebrali več kot deset knjig. Pred petimi leti je bilo takih 18 odstotkov, letos pa samo še 13 odstotkov. Bere 79 odstotkov žensk in 57 odstotkov moških, vendar se je v primerjavi z letom 2014 v knjižnicah zmanjšalo povpraševanje po tako imenovanem ženskem lažjem branju.

Alan Hranitelj: Vzporedni svetovi/Parallel Worlds, 2006-2019 (oblikovalka Teja Ideja, založilo Umetniško društvo Ronson) - nagrada za najboljše oblikovano knjigo
Umetniško društvo Ronson
Knjiga leta 2019 je Vinjete straholjubca avtorice Eve Mahkovic in ilustratorke Eve Mlinar, ki je izšla pri založbi VigeVageKnjige.
VigeVageKnjige
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta