Donacija Energije plus Zavodu RS za šolstvo. Kakšno korist prinašajo sistemi za nadzor in upravljanje z energijo?

M. S.
22.06.2023 10:46

Donacija največjega dobavitelja električne energije v severovzhodni Sloveniji bo osnovnošolcem in dijakom, da pridobijo dodatna znanja in izkušnje na področju upravljanja z energijo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na praktičnih primerih je mogoče videti, kako lahko posameznik, na podlagi prejetih podatkov o porabi, ustrezno ukrepa in načrtuje prihranke pri stroških energije.
Shutterstock

Izobraževganja za učitelje fizike bodo po donaciji sistemov za nadzor in upravljanje z energijo, ki jih je Energija plus predala mariborski območni enoti Zavoda za šolstvo, drugačna. Z njihovo pomočjo bodo tudi učenci in dijaki bolje spoznali, kako je mogoče spremljati porabo elektrike in plina v realnem času ali z vpogledom v zgodovino (podatki so prikazani s pomočjo natančnih in razumljivih grafov).

Na praktičnih primerih je mogoče videti, kako lahko posameznik, na podlagi prejetih podatkov o porabi, ustrezno ukrepa in načrtuje prihranke pri stroških energije. Dodatno pa se bodo učenic in dijaki seznanili z možnostjo upravljanja elektronskih naprav na daljavo (vklop/izklop preko pametne vtičnice) in nastavitvijo alarmnega obvestila ob nevarnosti prekoračitve naročene moči.

"Verjamemo, da lahko z vlaganjem v znanje in razvoj ter z usmerjenostjo k trajnostnemu poslovanju pomagamo prihajajočim generacijam," je prepričan Alan Perc, direktor podjetja Energija plus. Ob prevzemu donacije se je v imenu OE Maribor Zavoda za šolstvo zahvalila njihova predstojnica dr. Milena Kerndl: "Učitelji bodo lahko s praktično uporabo sistemov načrtovali sodobne pedagoške procese z novimi tehnologijami in pri učencih ter dijakih razvijali znanja, veščine in odgovornost za trajnostno prihodnost."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta