Drava festival se bo zaključil z akcijo Veliki skok

MBK
10.07.2019 19:21
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veliki skok v bazene na Mariborskem otoku je načrtovan v nedeljo ob 15. uri.
Andrej Petelinšek

V nedeljo, 14. julija, se bo s skoki v reko Dravo in bazene zaključil letošnji Drava Festival. Organizatorji se na ta dan pridružujejo evropskemu projektu Big Jump 2019 ali Veliki skok, ki se istočasno odvija v številnih evropskih državah. Skupinske skoke v vodo bodo letos izvedli na Mariborskem otoku in v Središču ob Dravi, hrvaški partnerji projekta pa v Varaždinu.
V Mariboru se bodo akciji Big Jump 2019 pridružili Športni objekti Maribor s simboličnim skokom v bazene na Mariborskem otoku. "Mariborski otok je zaščiten kot kulturna znamenitost in s svojo lego sredi Drave krasi mesto Maribor. Zavedamo se pomena ohranjanja rek, saj je naše življenje povezano z Dravo. V nedeljo bomo s simboličnim skokom v bazene na Mariborskem otoku tudi mi opozorili na pomen varovanja in ohranjanja rek, jezer in mokrišč. Od 9. do 20. ure bomo na otoku organizirali športni program, različne delavnice, igre in zabavo, s tem pa popestrili ta pomemben dan," je povedal Aleš Antolinc, pomočnik direktorja Športnih objektov Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta