Duplek: Podelili občinska priznanja. Župnik Ivan Vodeb postal častni občan

Mihela Kaloh
27.06.2021 04:00
Ob občinskem prazniku občine Duplek je potekala osrednja slovesnost, na kateri so podelili priznanja in nagrade.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsi prejemniki občinskih priznanj Občine Duplek za leto 2020.
Občina Duplek

Najvišje, naziv častni občan, je prejel Ivan Vodeb, župnik v župniji sv. Martina pri Vurberku, kjer službuje od leta 1988. "S svojim delom, mirnostjo, iskrenostjo in izrazito nekonfliktnim karakterjem je pridobil spoštovanje mnogih občanov, ki so ponosni in hvaležni, da imajo takšnega župnika.

V času delovanja v občini Duplek je pripomogel k prepoznavnosti in razvoju kraja, predvsem pa k razvijanju osnovnih človeških vrednot med ljudmi, kot so poštenost, solidarnost in strpnost," so zapisali v obrazložitvi. Njemu v čast se je posebej za to priložnost ponovno sestal in nastopil Zbor sv. Martina, kasneje preimenovan v zbor Primus.

Ivan Vodeb s priznanjem
Občina Duplek

Dupleški župan Mitja Horvat je podelil še številna druga priznanja. Dr. Breda Mulec je bila za številne dosežke na kulturnem in znanstvenem področju, med drugim za izdajo slikanice o dečku Aleksandru in vurberškem zmaju, nagrajena z zlatim grbom Občine Duplek. Glonarjeva plaketa za dosežke na kulturnem področju je letos šla Andreji Zelenik, učiteljici likovne umetnosti ter snovalki in glavni organizatorici festivala Vurko in organizatorici drugih odmevnih dogodkov v občini.

Prireditev je popestril nastop Eve Boto z bandom.
Mihela Kaloh

Podelili so tudi priznanja civilne zaščite za pomoč v času epidemije covida-19: Nataliji Jakopec, Bojanu Turčinu, Darji Rojko, Mitji Horvatu, ekipi PP CZ Občine Duplek in režijskemu obratu Občine Duplek. Županova priznanja so šla Tanji Usar, Darji Rojko, Matjažu Velikonji in Jožetu Murku. Priznanje za perspektivnega športnika za leto 2020 so prejeli judoist Niko Grajfoner in karateista Jan Ludvik ter Damjan Žinko. Priznanje za lanske športne dosežke odbojkarica Žana Ivana Halužan Sagadin ter karateistke Karin Ludvik, Sara Rojs in Jana Rojs. Za vrhunske športne dosežke za leto 2020 so bili nagrajeni judoisti Tilen Mulec, Tajda Senekovič in Staš Kokotovič. Župan Horvat je podelil tudi priznanja za zasluge na področju športa. Ta so prejeli Robert Pintarič za zasluge na področju kegljaštva, Dejvi Pavlin za nogomet in Matej Verbošt na področju karateja. Občinska športnica leta je postala tenisačica Lija Mumlek, športnik leta atlet Jurij Beber.

Kar 28 učencev je osnovnošolsko izobraževanje zaključilo z najboljšimi uspehi in so bili nagrajeni z Glonarjevim priznanjem. Med prireditvijo je goste in nagrajence z glasbenimi nastopi zabavala Eva Boto z bandom. Občinsko praznovanje so zaključili na državni praznik, 25. junija, ob 16. in 20. uri z 29. vurberškim festivalom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta