Dva od nagrajencev sta tudi zdravnika iz UKC Maribor

Jana Juvan Jana Juvan
13.06.2024 15:26

Revija Viva je znova podelila dvanajst naslovov Moj zdravnik različnim specialistom po državi. Dva sta odšla tudi v UKC Maribor: moj dermatolog je postal Pij Bogomir Marko, moja revmatologinja pa Metka Koren Krajnc.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Viva Moj zdravnik 2024 
Viva

Revija Viva je znova podelila naziv Moj zdravnik. Naziv označuje tiste zdravnike, ki jih njihovi bralci izberejo kot najbolj priljubljene. Tokrat je bila to že 28. akcija, zajema pa dvanajst zdravniških kategorij. V uredništvu pravijo, da so letos akcijo začeli prav v času začetka zdravniške stavke, zato sta bili prisotni "tesnoba in kepa v želodcu", saj je bilo v javnosti ogromno "negodovanja, slabe volje, jeze in na trenutke celo besa in sovraštva", ki se je zlivalo tudi nad zdravništvo. Opažajo pa, da je to še spodbudilo ljudi, da glasujejo za tiste, s katerimi so ljudje še posebno zadovoljni. 

Dva od nagrajencev sta tudi zdravnika iz UKC Maribor. Gre za predstojnika oddelka za kožne in spolne bolezni dr. Pija Bogomirja Marka in revmatologinjo mag. Metko Koren Kranjc. Moja onkologinja je postala dr. Cvetka Grašič Kuhar z Onkološkega inštituta, moj nevrolog koncesionar dr. Miro Denišlič, moj nefrolog Silvan Saksida iz Splošne bolnišnice Nova Gorica, moja diabetologinja koncesionarka dr. Karin Kanc Hanžel, moj družinski zdravnik Sašo Duh iz Zdravstvenega doma Ljutomer, moja ginekologinja Veronika Testen iz Zdravstvenega doma Novo mesto, moja pediatrinja Simona Lesnjak Dermol iz Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, moja zobozdravnica Janja Rebernik Oštir iz zdravstvenega doma v Logatcu in moja oftalmologinja Angela Thaler, ki dela na Očesni kliniki UKC Ljubljana. Moj specialist – zdravnik, ki ga ni možno uvrstiti v nobeno od prejšnjih kategorij, pa je postal urgentni zdravnik Mario Bjelčević iz Zdravstvenega doma Litija. (jaj)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta