Dve skupini mladih plesalcev iz Maribora na svetovnem prvenstvu na Poljskem osvojili zlata odličja

S svetovnega prvenstva na Poljskem se je v Maribor vrnil avtobus mladih plesalcev. Dvojni mladinski prvaki

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupina 20 plesalcev je komisijo prepričala s plesno točko, ki je prikazovala dogajanje v kinu. 
Plesna šola Pingi

V poljskem mestu Tomaszow Mazowiecki se je pretekli konec tedna odvijalo svetovno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih (IDO world street dance show championship). Prvenstva so se s petimi točkami udeležili tudi mariborski plesalci Plesne šole Pingi. Nastopile so štiri skupine in en par. Skupaj je tekmovalo 34 plesalcev, od tega sedem pionirjev, 20 mladincev in 16 članov. Dve mladinski skupini sta dosegli najboljši rezultat.

Odličje si je priplesala skupina dvajsetih plesalcev, starih od 12 do 16 let, ki so se predstavili s točko Kino. "Čez celotno točko se je vse dogajalo kot v kinu. Plesalci so imeli dvajset stolov, med plesom pa se je dogajalo vse, kar se ne bi smelo, a se dogaja v kinu. Jedli so čips in pokovko, zvonili so telefoni in podobno. Ker je pri street plesu pomembna zgodba, je bistveno, da se ves čas nekaj dogaja. Gre za igro s plesom, naša skupina je plesala hip-hop. Komisijo je verjetno najbolj prepričala igra, energija plesalcev in ideja zgodbe," je povedal trener skupine in koreograf Marko Sivka.

Drugo skupino, ki je prav tako zmagala, je sestavljalo sedem plesalcev, ki so plesali tudi v točki Kino. V drugem plesu so se predstavili kot skupina poštnih delavcev, ki pakira in pripravlja pakete. Tudi ta skupina je zmagala z vidno prednostjo. "Čeprav je bila konkurenca huda, sem pričakoval dober rezultat. Sicer ne prvega mesta, zagotovo pa stopničke," je še povedal Sivka.

Da gre za odličen rezultat za slovenski ples in predvsem za Plesno šolo Pingi, je prepričan tudi direktor Pingija Rudi Kocbek: "Zelo sem vesel in ponosen. Super je, ko se mladi tako angažirajo. Pred prvenstvom so imeli vaje vsak dan, vzdušje je bilo izvrstno. Taki uspehi pa pritegnejo še več mladih. Čez vikend po tem uspehu so prijave otrok v našo plesno šolo kar deževale."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta