Evropski pool party na Mariborskem otoku

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
10.07.2021 15:01
Poleg čofotanja v bazenih in poležavanja na soncu so se obiskovalci pomerili tudi v znanju o Evropski uniji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na Mariborskem otoku danes ni živahno samo zaradi številnih obiskovalcev, ki so na kopališče prišli po osvežitev, temveč je Zavod PIP v okviru točke Europe Direct Podravje poskrbel za pravi evropski pool party - EU Pool Party. Na njem pa se ni samo čofotalo v bazenih, ampak tudi marsikaj novega naučilo o Evropski uniji. Ni manjkalo niti ustvarjalnega dogajanja, športnih iger in zdravih prigrizkov in napitkov lokalnih ponudnikov.

Mladi presenečajo s svojim znanjem

"O EU veva veliko," sta samozavestno pripomnila brata dvojčka Nik in Nejca iz Lovrenca na Pohorju, ko smo ju vprašali, ali bi znala odgovoriti na vprašanja v nagradni igri o EU, ki so jih pripravili organizatorji partyja. Osnovnošolec Nik je bil sicer bolj previden od svojega brata, saj je priznal, da dejansko ni povsem prepričan, koliko držav sodi pod EU. Da jih je 27, je izvedel od prijaznih deklet in fantov, ki so vse sodelujoče v kvizu, ki so se izkazali z evropskim znanjem, tudi nagradili s simboličnimi nagradami - barvicami, brisačami, frizbiji ... Sta pa brata kot strela z jasnega pojasnila, da je Slovenija pred kratkim od Portugalske prevzela polletno predsedovanje Svetu Evropske unije in da je lani iz EU izstopila Velika Britanija. Da mladi danes s svojim znanjem pogosto presenečajo, je pritrdila Lina Leskovec iz Zavoda PIP, hkrati pa so se vedno pripravljeni tudi kaj novega naučiti, kar je bilo opaziti tudi na Mariborskem otoku.

Stojnica z lokalnimi prigrizki je bila v hipu prazna

Obiskovalci pa se v dopoldanskih urah niso samo pomerili v znanju, temveč so izvedeli tudi, kaj se zgodi s prazno plastenko, če to odvržemo v naravo. "Vsekakor je to, da nas nekdo poduči, da plastike ne samo da kazi okolje in mu škoduje, temveč, da s tem ogrožamo tudi naše zdravje, velikega pomena za vse - mlade in starejše. Čeprav sem mnenja, da je upanje za nekatere odrasle, da smeti ne bodo odlagali v naravo, ni več, medtem ko je otrokom nujno odpreti oči," se je razgovorila ena od obiskovalk otoka Marija Kvantič iz Maribora. Veliko pozornosti pa je pritegnila tudi predstavitev lokalnih živilskih izdelkov. Gneča okoli stojnice, na kateri so po besedah Line Leskovec predstavili izdelke okoliških lokalnih ponudnikov, je bila tolikšna, da so prigrizki in napitki v hipu pošli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta