Festival paradižnika v Mariboru: Kdo ima najboljši paradižnik in kdo najtežjega?

Barbara Bradač Barbara Bradač
21.08.2024 08:00

V petek in soboto, 23. in 24. avgusta, bo na Osrednji mariborski tržnici 2. Festival paradižnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lani je najtežji paradižnik pridelala vrtičkarica Marjetka Stošič, najboljši paradižnik pa ima Kmetija Horvat iz Dogoš.
Barbara Bradač

Festival organizirajo Združenje pridelovalcev vrtnin Maribor, Kmetijsko- gozdarski zavod Maribor in Mestne nepremičnine. Pripravljajo veliko dejavnosti. V petek dopoldne bosta potekala izbora najtežjega in najboljšega paradižnika. Najboljšega, kar jih ponuja tržnica, bodo izbrali obiskovalci, ki bodo med 9. in 12. uro degustirali paradižnike in jih ocenjevali. Pridelovalci prvih treh najboljše ocenjenih v kategorijah tip volovsko srce, klasični debeloplodni paradižnik in češnjev paradižnik bodo dobili praktične nagrade. Nagrado bo prejel tudi pridelovalec najtežjega paradižnika, zato organizatorji vabijo, da prinesite svojega velikana. V petek ob 9. uri bo tudi predavanje strokovnjakinj KGZ Maribor Miše Pušenjak in Marjete Miklavc o paradižniku v letošnjih razmerah.

Barbara Bradač

Razglasitev zmagovalcev izborov najtežjega in najboljšega paradižnika po mnenju obiskovalcev bo v soboto ob 11. uri.  "Vabljeni, da nas podprete v prizadevanju, da bo lokalna hrana spet našla poti v kuhinje Slovencev," vabi Erna Skok, predsednica združenja. 

Tudi sicer bodo v petek in soboto različne degustacije, pestra bo ponudba hrane in pijače ter delavnice za mladino. "Ponujali bomo pice z drožmi, različne pekoče omake, kraft piva, žgane pijače, trgovina Lokalka se bo predstavila, prav tako Vinogradi Horvat, kupiti bo mogoče semena zelo različnih paradižnikov," pa povabi Nataša Matijevič, vodja mariborskih tržnic. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta