(FOTO) Cesto med pokopališčem na Pobrežju bi zaprli

Igor Selan
16.03.2021 21:07
Vodstvo mariborske občine nadaljuje obiske mestnih četrti in krajevnih skupnosti: kaj so prioritete na Pobrežju in kaj v MČ Brezje-Dogoše-Zrkovci?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občina in Mestna četrt Pobrežje si prizadevata, da bi bila cesta, ki teče med enim in drugim delom pokopališča, v čim krajšem času zaprta za motorizirani promet. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Župan Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved sta nadaljevala prejšnji teden začeto serijo obiskov mestnih četrti in krajevnih skupnosti, tokrat sta se oglasila v MČ Pobrežje in MČ Brezje-Dogoše-Zrkovci. Kot je povedal Arsenovič, so veliko časa na Pobrežju namenili komunali, prometni varnosti, javni razsvetljavi in, kot je dejal, tudi prepotrebni ureditvi urbanega centra, ki ga ta velika četrt potrebuje. "Veliko naporov vlagamo tudi v preboj Ulice Pariške komune do Puhove in v preselitev Snage. Ob tem smo govorili o tem, da bi cesto, ki zdaj deli pokopališče, v čim krajšem času zaprli za promet, da bi oba parka spomina povezovala, ne pa da ju ločuje," je poudaril župan.

Obisk župana in podžupana v MČ Pobrežje
Igor Napast

Namesto gostišča Papa Joe športna dvorana

Kot je dodal podžupan Medved, so nekatere stvari glede prometa na Pobrežju dobile pospešek prav ta teden: "Izbran je bil namreč izvajalec za prenovo križišča Ulice kraljeviča Marka in Meljske ceste, kar je bil pogoj Direkcije za infrastrukturo za prevzem Malečniškega mostu v upravljanje in kasnejšo prenovo. Ob tem gre letos naprej tudi investicija v izvedbo križišča z Malečniškega mostu do Svile, kar bo zelo razbremenilo okoliške stanovalce."

Cesta Ob Dravi 
Igor Napast

Prav novi dovoz v industrijsko cono Svila je ena od prioritet, ki jih je izpostavil tudi predsednik sveta MČ Pobrežje Marijan Volavšek. "Ob tem je nujna tudi preplastitev Shakespearove ulice, Pobrežje bi si zaslužilo tudi novo športno dvorano, v ta namen bi lahko preuredili nekdanji objekt gostišča Papa Joe. Prav tako je ureditve potrebna tržnica Greenwich, in to kljub temu, da bo sčasoma novo naselje med Sparom in Mercatorjem dobilo novo tržnico," je naštel Volavšek.

V MČ Brezje-Dogoše-Zrkovci želijo predvsem, da občina čim prej najde trajno rešitev za odpadno blato, ki nastaja na centralni čistilni napravi. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

V Dogošah številne težave s centralno čistilno napravo

Po Pobrežju je župan z ekipo obiskal še MČ Brezje. Kot je povedal, je eden večjih izzivov zaradi problemov z lastništvom tamkajšnje igrišče, težave pa povzroča tudi nezgrajena kanalizacija v ulici Za Peklom. "Je pa to najverjetneje še najhitreje rešljiv izziv, glede na to, da gre za kratek, le 400 metrov dolg odsek. Ob tem nas čaka tudi gradnja kolesarskih povezav v tem delu mesta, relativno blizu je dograditev vrtca v Brezju, izziv pa pomenijo tudi poplave, o čemer se že pogovarjamo tako s pristojnim ministrstvom kot z Dravskimi elektrarnami," je dejal Arsenovič.

Ulica Za peklom
Igor Napast

Kot težavo, ki jo bo treba najhitreje odpraviti, je predsednik sveta mestne četrti Oton Štrucl izpostavil centralno čistilno napravo (CČN) v Dogošah: "Tu nekatere stvari ne tečejo tako, kot si je mestna uprava zamislila, pri čemer ljudje zaradi smradu trpijo že leta." Da v zvezi s CČN občina izvaja številne aktivnosti, je dodatno pojasnil Medved. Kot je povedal, je občina naročila celovito študijo ravnanja z odpadnim blatom, ki bo pripravljena maja, Energetika pa je ta teden objavila tudi javni razpis, s katerim išče potencialnega izvajalca za ravnanje z blatom, "da bi ga kakorkoli tehnološko obdelali".

Predsednik sveta MČ Brezje-Dogoše-Zrkovci Oton Štrucl in župan Saša Arsenovič Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

"Pri tem iščemo skupne interese tudi z okoliškimi občinami, predvsem Ptujem. Težave imamo tudi z veljavnim razpisom za odvoz blata, nova ponudba pa prav tako presega naša pričakovanja, z edinim ponudnikom se bomo o ceni še pogajali. Glede CČN nas torej do konca mandata čaka še veliko dela," je napovedal podžupan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta