(FOTO) Čokoladna vas ali kako postati atrakcija Maribora

Nina Ambrož Nina Ambrož
06.11.2019 17:53

Čokoladni center Teta Frida in vas z dvanajstimi glamping hiškami ob Dravi v Limbušu sta odprta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bazenček med glamping hiškami na Limbuškem nabrežju ob Dravi
Sašo Bizjak

Mariborski podjetnik Uroš Mlakar, človek, ki stoji za blagovno znamko Teta Frida, znano zlasti po čokoladah in slaščicah, in podjetjem Quadro, je do novega poglavja pripeljal še eno svojo poslovno zgodbo - pred dnevi je odprl čokoladno vas. Na Limbuškem nabrežju, kjer že tri leta teče delno ročna proizvodnja čokoladnih izdelkov, so zdaj odprti še velika kavarna s pogledom na Dravo in teraso, čokoladni (degustacijski) center, kjer lahko obiskovalci sodelujejo pri izdelavi sladkarij, in dvanajst luksuznih glamping hišk na stebrih, z okni prav tako usmerjenimi proti reki. Ambienti so v toplih, čokoladnih odtenkih, kovine, kamen in velike steklene površine mehčata les in žamet.

Idej, kako in kam naprej, Urošu Mlakarju ne zmanjka.
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Vključeni lokalni pridelovalci, srce v Afriki

Z investicijo, ki je presegla milijon in pol evrov, Mlakar želi dopolniti turistično ponudbo Maribora in postati atrakcija destinacije. Vključil je različne lokalne pridelovalce (oljarje, vinarje, mojstre oblikovanja gline in lesa itd.), čeprav je Fridino srce v Afriki, od koder dobavljajo kakavova zrna, za zdaj v manjših količinah, cilji pa so obsežnejši. Mariborski podjetnik si želi, da bi v Mariboru zadržali turiste dlje, več kot dan ali dva, kolikor zdaj ostanejo v povprečju. Da tujcev ne bi navduševali, pritegnili le Pohorje, šport in znamenitosti, ampak tudi čokoladna zgodba. V kavarni pa bi rad videl zlasti domačine, Mariborčane.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Prenočitev od 200 evrov

Cene najema glamping hišk, ki so treh tipov, poimenovanih po treh tipih kakava, in različnih velikosti (za dve osebi do štiri), so od 200 evrov na noč. Vse imajo lastno kopalnico in vsaj vgradno kuhinjo, če ne kar solidno veliko, nekatere hiške imajo tudi kamin in zunanji džakuzi. V naselju je tudi savna. Udeležba v delavnici, kjer je mogoče lastnoročno izdelati čokoladne bombone, kekse ali druge izdelke, stane od pet evrov do 40 evrov. Idej, kako in kam naprej, Urošu Mlakarju ne zmanjka. Ladjica na Dravi, ki bo povezovala Maribor, Ruše in Selnico ob Dravi, opera, kino in koncerti na vodi, našteva. V poslovnem sistemu Tete Fride, ki vključuje manufakturo izdelkov, prodajanih tudi v večjih trgovskih verigah po Sloveniji, in kavarne v Mariboru, Celju, Kopru in na Ptuju, je sto zaposlenih. Prihodnje leto bodo kavarno odprli še v novem, nastajajočem nakupovalnem središču Aleja v Ljubljani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta