(FOTO) Danes znova odprli kopališče Pristan v Mariboru: Maske obvezne do vstopa v vodo

Jasmina Cehnar
27.04.2021 17:45
Po polletnem zaprtju sta se za obiskovalce znova odprla olimpijski in mali bazen v kopališču Pristan, kjer pa veljajo nova pravila.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Kopališče Pristan lahko po polletnem zaprtju od prazničnega torka znova obiščejo tudi rekreativci. Prvi dan odprtja po dolgem premoru sicer ni bilo pretiranega zanimanja, morajo pa kopalci upoštevati nova pravila. Ta narekujejo nošnjo maske vse do vstopa v vodo in upoštevanje ustrezne razdalje tako v skupnih prostorih kot v bazenih. V olimpijskem lahko znotraj ene proge plava do šest oseb, ki morajo držati razdaljo metra in pol in plavati krožno.

"Do 15. ure imajo rekreativci na voljo deset prog, od 15.30 do 19. ure, ko trenirajo klubi, pa tri do štiri proge. Rezervacija terminov za zdaj ni potrebna," je povedal Matej Pungartnik, vodja Kopališča Pristan. Medtem v sanitarijah in tuših velja, da se lahko tam zadržuje ena oseba, v sušilnici pa morajo obiskovalci držati razdaljo štirih metrov. V preteklosti so bazene popoldne za nekaj časa zaprli, v tem tednu pa jih lahko rekreativci uporabljajo ves dan, in sicer med tednom med 6. in 21. uro, v soboto od 8. do 21. ure, v nedeljo pa med 8. in 20. uro.

Rekreativci so veseli, da lahko znova plavajo v Pristanu. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Dvourna vstopnica odrasle stane šest evrov, v terminu med 6. in 8. uro pa štiri evre. Po besedah vodje kopališča bodo imetniki letnih kart zaradi dolgotrajnega zaprtja ob nakupu nove dobili popust, v nasprotnem primeru jim bo aktualna letna vstopnica podaljšana v novo sezono.

Andrej Petelinšek

Kot je povedal Pungartnik, bosta Plavalni klub Branik in Plavalno društvo Maribor tečaje začela izvajati predvidoma naslednji teden. Medtem ko je tamkajšnji fitnes že nekaj časa odprt, pa v kopališču, ki so ga od oktobra lahko ves čas uporabljali profesionalni plavalci, nato pa tudi kadeti in mladinci, še niso odprli savn.

V kopališču Pristan sta sicer še vedno odprta le olimpijski bazen z vodo temperature 26,5 stopinje in za dobre tri stopinje toplejši mali bazen. Srednji bazen je medtem v mirovanju oziroma testni fazi. Napolnjenega z vodo opazujejo, ali morebiti še pušča. "Čaka pa se tudi na druge pogoje, kot so slačilnice, prezračevanje in preostalo, kar naj bi bilo zagotovljeno s septembrom, ko Pristan začne novo sezono," je še pojasnil Pungartnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta