(FOTO) Dedek Mraz pod Pohorjem obiskal otroke

Damijan Toplak Damijan Toplak
11.12.2021 20:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Dedek Mraz in njegova Vila Simona sta svoj pohod po Mariboru in okolici pričela pod Pohorjem.

Foto: Sašo BIZJAK

Sašo Bizjak

Nocoj se je Dedek Mraz v spremstvu svojih konjičkov, na kočiji pa ga je spremljala Vila Simona, obiskal več sto otrok, ki so ga nestrpno pričakali pod Pohorjem. Najprej se je ustavil tik ob spodnji postaji Pohorske Vzpenjače pot pa nato nadaljeval čez Radvanje, Pekre in Limbuš in nazaj do Mariborskega Pohorja. Rahlo prezebli otroški obrazi so se razveselili Dedka Mraza, eni so ga komaj pričakali v družbi staršev in starih staršev. Dedek Mraz pa se je takoj spomnil, da je nekatere od otrok srečal že lani, in se jih še posebej razveselil. Sledilo je vprašanje otrokom ali so ptičicam naredili hiške in jim nasuli semena, in mnogi so odgovorili pritrdilno. Dedek Mraz in Vila Simona sta bila navdušena nad tem, da ju je pričakalo toliko otrok, saj sta mislila, da se jih bo zbralo le kakšnih devet, sta dejala. Potem sta otroke podučila, da imata v polžjih hiškah kresničke, ki bodo nadomestile morebitni izpad elektrike in njima in njunemu spremstvu osvetljevale njihovo pot.

Foto: Sašo BIZJAK

Saso Bizjak

Otroci so z Dedkom Mrazom in Vilo Simono družno zapeli, pri čemer je bil Dedek Mraz detergent, a ga je Vila Simona opomnila, saj je vendar že malce starejši, da je verjetno malce zamešal besede, in je mislil dirigent. Dedek Mraz je bil nadvse prijazen z otroci, res pa je malce slabše slišal, kaj so mu govorili. A kljub vsemu je otrokom priporočal naj mu pišejo, če si kaj želijo od njega za darilo.

Foto: Sašo BIZJAK

Sašo Bizjak

Dedek Mraz je še napovedal, da bo vse do 28. decembra razveseljeval otroke v Mariboru in v okolici, ko se bo od njih poslovil v Vilinskem mestu, scru čarobnega Maribora. Vmes pa bo 14. decembra Dedek Mraz obiskal Kamnico in Koroška vrata, 15. decembra Razvanje in Tabor, 16. decembra pa Studenci in Nova vas, 17. decembra kraje občine Miklavž na Dravskem polju, 20. decembra Pobrežje in Malečnik, 21. decembra pa še Brezje in Tezno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta