(FOTO) Dijaki Tehniškega šolskega centra Maribor so se vrnili kot svetovni prvaki

Barbara Bradač Barbara Bradač
30.07.2024 20:23

V nizozemskem Eindhovnu je potekalo svetovno prvenstvo RoboCup 2024, na katerem so se izkazali tudi dijaki mariborske šole.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dijaki ​Timotej Kos, Domen Fras, Nick Kolar in Luka Kranjc z mentorjema ​Marjanom Bezjakom in Iztokom Milošičem
TŠC Maribor

Ko so se junija vrnili kot evropski prvaki, niti sanjali niso, da bi jim lahko uspelo osvojiti tudi svetovno krono. A so jo. Dijaki Tehniškega šolskega centra Maribor ​Timotej Kos, Domen Fras, Nick Kolar in Luka Kranjc so na Nizozemskem, kjer je potekalo svetovno prvenstvo iz robotike RoboCup, v ligi RoboCup Junior, ki je namenjena mladim od 14 do 19 let, pometli s konkurenco v robotskem nogometu - v lahki kategoriji, v tekmovanju super ekip, v individualnih tekmovanjih pa so uvrstitev izboljšali. 

TŠC Maribor
TŠc Maribor
Svetovni prvaki v robotskem nogometu Superteam so ponosno dvignili pokal. 
TŠC Maribor
Mladi tekmovalci sami načrtujejo, izdelajo in sprogramirajo dva robota, ki se v nogometu pomerita proti drugi ekipi.
Andrej Petelinšek

"V individualnih tekmah smo bili lani 16., letos deveti. Individualna kategorija je prestižen naslov in ponosni smo, da smo izboljšali rezultat za sedem mest. Zmanjkal je le en neodločeni izid do polfinala. V kategoriji super ekip ekipe igrajo proti ekipam. Mi smo sestavljali super ekipo skupaj z Japonci, Mehičani in Irankami. Mladi iz različnih držav, kultur, okolij so med seboj komunicirali, se prilagajali, snovali taktike, vmes tudi v eni noči predelali robote, vse za dosego skupnega cilja kot ena ekipa. Skupaj so postali svetovni prvaki in vsaka ekipa je v svojo domovino prinesla pokal," je ponosen mentor Marjan Bezjak, ki je skupaj z drugim mentorjem Iztokom Milošičem spremljal dijake. Mentor ekipe je tudi Andrej Šuman.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta