(FOTO) Dobrodelni koncert Hamo&Tribute 2 Love napolnil Minorite v Mariboru: "Ker če daš, nekdo ima"

Barbara Bradač Barbara Bradač
19.08.2023 02:00

V Mariboru so odigrali prvi dobrodelni koncert za vse, ki so v nedavnih vremenskih ujmah ostali brez vsega. Mariborčani s široko podporo niso razočarali

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

"Roke više od neba, da objameš pol sveta, ker če daš, nekdo ima," je odzvanjalo v petek v Minoritih in poosebljalo noto, ki jo je petčlanska blues-rock skupina Hamo&Tribute 2 Love sporočala. V Mariboru so odigrali prvi dobrodelni koncert za vse, ki so v nedavnih vremenskih ujmah ostali brez vsega.

Saso Bizjak

"Gledali smo poročila in se čudili česa je sposobna narava. V 20 minutah so ljudje ostali brez vsega. In ker mi znamo s kitarami boljše kot z lopatami, smo sklenili, da vsaj tako malo pomagamo. Namesto, da bi denar pobasali v žepe, damo tistim, ki ga bolj rabijo," je povedal vokalist in kitarist Matevž Šalehar - Hamo. Koncerte, ki so bili napovedani na oz. v bližini poplavljenih območjih in jih bo možno izpeljati, bodo odigrali dobrodelno. Izkupiček od prodanih vstopnic pa bodo v celoti nakazali eni od dobrodelnih organizacij, ki zbirajo sredstva za prizadete v poplavah. 

V Mariboru bo 25. decembra nastopil Hamo s svojimi Tribute 2 Love.
Sašo Bizjak
Saso Bizjak

Bal se je Hamo, da bo kaj praznih sedežev v Letnem avditoriju v Minoritih, a se je močno motil. "Par ljudi se nam je javilo in kolega, ki noče biti imenovan je nakazal tisoč evrov za karte za ta koncert, pa napovedal, da ne bo prišel. Čutil je, da bi rad pomagal. Ljudje so kupili vstopnice za vse tri koncerte, pa ne bodo prišli. Všeč mi je to in imaš občutek, da nekaj dobrega delaš. In potem ljudje stopijo skupaj in dokažejo, da smo globoko v sebi zelo zelo dobri, čeprav večino časa ne delujemo tako. Neverjetno kakšna solidarnost se je zgodila v treh tednih Sloveniji. Še prej bi sosedu najraje kravo ukradli ali živo mejo požagali, zdaj pa en drugemu čistimo kleti. Upam, da potem, ko se bodo kleti posušile ne bomo tega pozabili in da bomo čez dva meseca še vedno dobri ljudje," je dodal Hamo in napovedal, da bi to znala biti inspiracija za kak nov komad. 

Saso Bizjak

Avditorij je bil napolnjen. Mariborčanom ni vseeno in s široko podporo niso razočarali. Publika je dihala z glasbeno skupino od prvih taktov. In to ni bil le koncert, bil je glasbeni praznik. Hamo je z ekipo dal vse od sebe. Naslednji njihov dobrodelni koncert bo 25. avgusta v Celju, dan kasneje na Soriški planini, v Medvodah pa 2. septembra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta