(FOTO) Goran Dragić: Igrišče v Mariboru počasi dobiva novo podobo

Aljoša Peršak
21.06.2021 10:15
Predvidoma konec julija bo zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić odprl prvo pametno košarkarsko igrišče v vzhodni Sloveniji, ki se ureja v športnem parku Tabor.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obnova košarkarskega igrišča v športnem parku Tabor je v polnem teku.
Proelium

Urejanje prvega pametnega košarkarskega igrišča v vzhodni Sloveniji, ki poteka v športnem parku Tabor, je v polnem teku. Kot je znano, gre za projekt #podamdaigram, v katerem sta moči združili mariborska občina in Fundacija Gorana Dragića. Dela v vrednosti 131 tisoč evrov izvaja hoško podjetje Mata Tim, slavnostna otvoritev, na kateri bo prisoten tudi zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance in član NBA-ekipe Miami Heat Goran Dragić pa se načrtuje v juliju. "Igrišče v Mariboru počasi že dobiva svojo novo podobo! Komaj čakam, da konec julija skupaj prvič vržemo na koš!" je na facebooku zapisal Dragić in se zahvalil vsem partnerjem, ki sodelujejo pri projektu.

Proelium

Nenad Kalamanda, direktor Fundacije Gorana Dragića, je zadovoljen z napredkom obnove igrišča: "Stroji že veselo brnijo in počasi se groba dela bližajo h koncu. Sledila bo priprava in montaža športne podlage ter ostala zaključna dela, ki bodo predvideno končana v začetku julija. Ker pa govorimo o pametnem košarkarskem igrišču, lahko povem, da intenzivno delamo tudi na aplikaciji, ki bo vsem uporabnikom Gogijevega igrišča omogočila tisto pravo izkušnjo, ki jo bo samo igrišče v povezavi z aplikacijo ponujalo."

Proelium

Košarkarska pridobitev v Mariboru zelo veseli tudi Damirja Battistija, vodjo poslovnih programov Športne agencije Proelium, ki je bil pobudnik ideje, da bi Dragićeva fundacija po Ljubljani pametno igrišče uredila tudi v Mariboru. "Na igrišču, ki ima v Mariboru veliko tradicijo, kjer se je igrala in se igra vrhunska košarka, se končno odvija renovacija. Prvi obrisi, kako bo vse skupaj izgledalo, pa so že vidni. Skupaj s Fundacijo Gorana Dragića in Mestno občino Maribor lahko oznanimo, da bomo konec julija otvorili prvo pametno igrišče v tem delu Slovenije," je napovedal Battisti, ki je prepričan, da bo igrišče velika pridobitev za mesto in širšo okolico.

Proelium
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta