(FOTO in VIDEO) Klimatska naprava v starodobnikih: To so tista trikotna okenca, ki si jih odprl v smeri vožnje

Gregor Grosman Gregor Grosman
19.08.2023 20:36

Na startu smo večkrat slišali, naj vozniki v sončnem dnevu poskrbijo za zaščito. Vodstvo relija je imelo v mislih sončno kremo, eden izmed voznikov pa je starterja pomiril, da ima s seboj tudi kondome.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Sobotno lepo vreme je bilo kot nalašč za izvedbo 34. mednarodnega relija Štajerska 2023, ki je v organizaciji Veteran kluba Maribor potekal na novi lokaciji - hipodromu v Kamnici. Do 10. ure zjutraj, ko se je začel v minutnem razmaku start starodobnih vozil, so se imeli udeleženci čas pripeljati na lokacijo in se prijaviti k tekmovanju. Startalo je 89 dirkačev, med njimi je bil tudi tekmovalec iz sosednje Hrvaške. 

Sašo Bizjak

Stanko Kokol, predsednik Veteran kluba Maribor je povedal, da so z udeležbo več kot zadovoljni, saj so imeli v primerjavi s prejšnjimi leti danes več sreče z vremenom. "Prejšnja leta je bilo slabo vreme in takrat ne pridejo starodobniki visokega letnika, predvsem pa tisti, ki vozijo kabriolete. Vsak se boji dežja." 

Maribor - Kamnica - starodobniki - avto - stari Avtomobili - Relly oldtimerjev -
Saso Bizjak

Na startu smo večkrat slišali, naj vozniki poskrbijo za zaščito. Vodstvo relija je seveda v mislih imelo sončno kremo, eden izmed voznikov pa je starterja pomiril, da ima s seboj tudi kondome. Zanimalo nas je še, kako vozniki shajajo brez klimatske naprave. "Starodobniki imajo prezračevanje, kakršnega mlajše generacije, ki so zrasle s klimo, sploh ne poznajo. Edina klima, denimo na stoenkah, so trikotna okenca, ki si jih postavil v smeri vožnje, da je veter pihal v kabino," je šaljivo pripomnil Kokol. 

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta