(FOTO in VIDEO) Maribor je spektakularen, proga neverjetna

Gregor Grosman Gregor Grosman
25.04.2019 20:47

Tudi če bo v nedeljo deževalo, bo najboljša slovenska spustašica Monika Hrastnik na Pohorju peljala, kolikor bo šlo, morda malo bolj previdno

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šov v središču mesta pred spektaklom na Pohorju.
Andrej Petelinšek

Na Tyrševi ulici v središču Maribora je potekala uradna otvoritev svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Najprej so Tamas, Jaka in Miha razgreli publiko z vragolijami na BMX kolesih, nato pa so se navijačem predstavili še najboljši tekmovalci: moški, ki trenutno v skupni razvrstitvi na UCI lestvici zasedajo deset najvišjih mest, in ženske, ki so na lestvici svetovnega pokala med prvih pet. Med njimi je pred svoje oboževalce stopila tudi Mozirčanka Monika Hrastnik, ki se bo na progo podala s številko 5.
{embed_youtube}https://youtu.be/eq0Zrn7I6Zg{/embed_youtube}
Da je bil za njo dolg dan, nam je povedala, preden se je odpravila na masažo in večerjo. Za petek pa, da je vsak trening naporen, "ko se trudiš odpeljati linije, kakor si si jih zastavil. A največ energije gre za finale." Tovrstni dogodki, srečanja z navijači preveč ne zmotijo ritma, je še dejala Hrastnikova, če le ne trajajo predolgo. Vremenske napovedi sama ne spremlja, a je slišala, v katero smer gredo. Zato upa, da se z dežja spremeni na sonce. "Tudi če bo deževalo, bom vseeno peljala, kolikor bo šlo, morda malo bolj previdno, a vseeno bo treba nekako priti na cilj. Proga je zahtevna zaradi tega, ker je hitra."

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta