(FOTO IN VIDEO) Množično slovo od Balaševića tudi v Mariboru: "Z nami je delil veselja in razočaranja"

Igor Selan
20.02.2021 20:25
Kot v številnih mestih nekdanje Jugoslavije so se danes panonskemu mornarju, nedavno preminulemu legendarnemu kantavtorju Đorđetu Balaševiću, ki v Mariboru ni le redno nastopal, ampak dlje časa tukaj tudi živel, poklonili številni oboževalci.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Spontane akcije, ki jo je na facebooku dopoldan sprožil organizator koncertov in producent Igor Fekonja Feki, se je udeležilo več kot dvesto oboževalcev Balaševićeve glasbe in besedil, ki so se dotaknila tako različnih generacij.

Sašo Bizjak

Ob pesmih Svirajte mi, jesen stiže Dunjo moja, Prva ljubav, Priča o Vasi Ladačkom, Odlazi cirkus in drugih večnih hitih, je v zalivu pri Vodnem stolpu, kjer je na plavajočem odru Festivala Lent pred dvema letoma tukaj tudi nazadnje nastopil, stekla tudi marsikatera solza. "Balašević je bil naš, Mariborčan. Z nami je živel, z nami je delil oder, z nami je delil veselja in razočaranja. Pričakoval sem tako velik odziv Mariborčanov in vesel sem, da so se mu ljudje prišli poklonit v tako velikem številu," je povedal Feki.

"Mislim, da je bil Balašević eden od zadnjih velikih Jugoslovanov, v najboljšem pomenu te besede," pa je ob slovesu povedal Večerov kolumnist Vid Kmetič.

Eden največjih jugoslovanskih glasbenikov je umrl star 68 let zaradi posledic covida. Še nekaj dni pred smrtjo naj bi se šalil z zdravniki, da še ni čas, da v Novem Sadu dobijo ulico Đorđeta Balaševića. Bi jo pa lahko dobili v Mariboru. Kot je povedal mestni svetnik Igor Jurišič, je namreč mestni upravi že podal predlog, da eno od ulic v Mariboru poimenujejo po preminuli legendi.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta