(FOTO) Kakšen je nov plezalni center v Slovenski Bistrici in kdaj bo odprt?

Nina Ambrož Nina Ambrož
26.09.2023 16:00

Plezalni center v Slovenski Bistrici je največji plezalni center v Sloveniji z notranjo in zunanjo visoko steno in balvani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plezalni center Slovenska Bistrica 
Plezalni Center Slovenska Bistrica

V Slovenski Bistrici odpirajo nov plezalni center, največji plezalni center v Sloveniji z notranjo in zunanjo visoko steno, balvani, gibalnico in drugimi prostori za odrasle in otroke. Nahaja se v sklopu športnega parka, v bližini atletskega stadiona. Skupno je plezalnih površin 3200 kvadratnih metrov, od tega 2000 kvadratnih metrov visokih sten (od 9 do 17 metrov) in 1200 kvadratnih metrov balvanskih sten.

Plezalni Center Slovenska Bistrica

Sodobni plezalni center je urejen v skladu s priporočili IFSC in bo ustrezal standardom za izvedbo tekmovanj v uradnih tekmovalnih sistemih na najvišjem nivoju, so sporočili iz Občine Slovenska Bistrica. "Zadovoljil bo potrebe rekreativnih, športnih in profesionalnih plezalcev. Obenem bo služil izvajanju drugih programov športne rekreacije, športne vzgoje in programov civilne zaščite, gasilcev, reševalne službe, policije in drugih." Odprtje plezalnega centra bo v soboto, 7. oktobra. 

Plezalni center Slovenska Bistrica 
Plezalni Center Slovenska Bistrica
Plezalni center Slovenska Bistrica
Plezalni Center Slovenska Bistrica

Več informacij o veliki športni investiciji bodo predstavili prihodnji teden na novinarski konferenci. Govorili bodo Ivan Žagar, župan občine Slovenska Bistrica, Boštjan Fridrih, direktor Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica, Tomislav Aurednik, predsednik alpinističnega kluba Impol Slovenska Bistrica, in Ursula Hribernik, vodja Plezalnega centra Slovenska Bistrica.

 

 

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta