(FOTO) Mariborsko Pohorje na dan žena: Več smučark pritegnilo tudi smučarje

Tanja Fajnik Milakovič
08.03.2021 17:10
Marprom je za 8. marec ženskam razdelil okoli 250 brezplačnih dnevnih vozovnic, smučarjev pa je bilo več kot prejšnji ponedeljek.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dobre volje ni manjkalo niti ob smučišču. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Vse ženske, ki so se odločile 8. marec preživeti na Mariborskem Pohorju, so dobro izbrale. Marprom jih je za letošnji mednarodni praznik žensk počastil s posebnim darilom, brezplačno dnevno smuko, a kljub temu gneče na smučiščih ni bilo. Majda in Živa iz Miklavža, prijateljici že od osnovne šole, sta bili prvi na Piskru. "Vsako leto za 8. marec greva smučat na Pohorje. To je najin dan. Letos sem sicer prvič na alpskih smučeh," je pojasnila Živa, sicer strastna smučarka tekačica. "Saj ne pozabiš, že od mladih let smučava in še bova, čeprav nisva več rosno mladi," je smeje povedala Majda. In dodala: "O letih sploh ne razmišljava, treba je uživati vsak dan."

Smučarjem je zdaj lažje, saj negativni test na covid velja en teden. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

​Direktorica pohvalila sodelavce

Pri blagajnah so razdelili okoli 250 brezplačnih dnevnih vozovnic dekletom in damam, sicer pa je smučalo tudi precej fantov in seniorjev. Kot je povedal Miha Rubin iz Marproma, je bilo na Mariborskem Pohorju okoli 700 smučarjev, kar je precej več kot prejšnji ponedeljek. Kljub temu da je marec že pomladni mesec, je smuka na Pohorju še vedno odlična.

Smuka na Pohorju je še vedno odlična. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

"Moram pohvaliti svoje sodelavce iz Marproma, proge so zelo dobro urejene, res so se potrudili," je povedala direktorica Javnega holdinga Maribor Lidija Pliberšek. "Danes imam dopust in izkoristila sem ga za smuko na Pohorju," je pojasnila.

​Vsak dan pride iz Rogaške

Z Mojco s Ptuja sva se pogovarjali na sedežnici. Tudi ona si je vzela dopust. "Žal se mi nobena od prijateljic ni mogla pridružiti, pa sem šla kar sama. Vsako leto za 8. marec pridem in, zanimivo, nikoli ni gneče," je poudarila. Obvezni test na covid je opravila že čez vikend, da s tem ne bi izgubljala časa. Žičnice namreč zdaj, proti pomladi, začnejo obratovati že uro prej, ob osmih. Včeraj pa pod Pohorjem tudi niso testirali.

Andrej Petelinšek

Zdaj je sicer lažje, ko negativni test na covid velja teden dni in ga ni treba opraviti pred vsako smuko, kar je marsikoga odvračalo od obiska smučišča kljub letošnji res izredni smučarski sezoni, kar zadeva snežne razmere. Da letos sploh ni smučala, dokler ni prebolela covida, je povedala tudi Mateja iz Rogaške Slatine. "Zdaj imam potrdilo in mi ni treba na testiranje. Že cel teden se vsak dan vozim iz Rogaške sem na smučanje, da vsaj še malo izkoristim letošnjo sezono. Seveda sem prišla tudi danes, ko je dnevna karta za ženske brezplačna," je bila vesela.

Andrej Petelinšek

Seveda varnostni ukrepi na smučiščih še veljajo in tako je bilo treba tudi tokrat ob prevzemu brezplačne vozovnice pokazati veljavni negativni test ali potrdilo, da ste že preboleli covid. Prav tako so še vedno obvezne maske, s šestsedežnico Pisker pa se lahko peljejo trije smučarji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta