(FOTO) Mariborsko županstvo na obisku mestnih četrti: Stadion Kovinar bo novi športni center Tezna

Igor Selan
12.05.2021 18:00
Župan Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved nadaljujeta obiske mestnih četrti in krajevnih skupnosti, danes popoldan sta se oglasila v MČ Tabor in MČ Tezno.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saša Arsenovič, ki pozdravlja Boruta Cerkveniča, in Samo Peter Medved na obisku v MČ Tabor. 
Andrej Petelinšek

Župan Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved nadaljujeta obiske mestnih četrti in krajevnih skupnosti, danes popoldan sta se oglasila v MČ Tabor in MČ Tezno. Kot je povedal podpredsednik sveta MČ Tabor Borut Cerkvenič, so na pogovoru izpostavili predvsem Koseskega ulico, ki je nujno potrebna prenove, ter prometne težave v tako imenovanem Bumerangu.

Na Schreinerjevem trgu igrala tudi za invalide

"Na območju Celjske, Framske in Frankolovske je nujno treba urediti parkirišče ter olajšati vožnjo z avtomobili. Pogovarjali pa smo se tudi o igralih za otroke in invalide na Schreinerjevem trgu in ob malem Betnavskem gozdu. Če bodo projekti izvedljivi bo občina za bivanje naših krajanov in dvig našega standarda naredila veliko," je povedal Cerkvenič.

Na Schreinerjevem trgu na Taboru bi občina razširila otroško igrišče in mu dodala še igrala za invalide.
Andrej Petelinšek

Da bodo strokovne službe občine nemudoma pristopile k iskanju rešitev za problem parkiranja v Bumerangu, je odgovoril Arsenovič: "Naredili bomo celovito idejno zasnovo prometa in parkiranja na tem območju, ob koncu leta pa bomo videli tudi, ali se bomo lotili prenove Koseskega ulice prihodnje leto v celoti, ali pa bomo del denarja preusmerili v katere druge ulice, kjer bo učinek za ta denar še večji. Ugotavljamo tudi, da ima Schreinerjev trg res velik potencial za umestitev igral. Glede na to, da smo ravno v fazi umeščanja vsebin, kot so otroška igrala, urbani športi, trim steze in motorični parki v prostor, smo danes dobili še peto kategorijo, igrala za invalide, kar se mi zdi izjemno dobra popotnica za naprej."

Koseskega ulica
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

V Stražun bi lahko umestili naravno termalno kopališče

V MČ Tezno pa so župana opozorili predvsem na potrebno obnovo cest, predvsem Dogoške, Prvomajske in ceste ob pokopališču Dobrava. "Ob tem smo predlagali tudi, da se za začetek najprej uredi otroško igrišče za stavbo MČ, govorili pa smo tudi o sežigalnici, čeprav je ta zadeva še daleč od realizacije. Če bo do gradnje prišlo, bomo vztrajali, da je treba upoštevati vse okoljevarstvene vidike oziroma da se ne bo smelo kakorkoli varčevati pri preprečevanju izpustov," je povedal predsednik MČ Tezno Robert Pungerl. Da se zavedajo, da objekt, kot je sežigalnica, ni ravno "blagor za občane", je dodal Medved: "Seveda pa mora mesto za svoje odpadke poskrbeti trajnostno, pri čemer je lahko, če bo do gradnje prišlo, to tudi priložnost za cenejše ravnanje z odpadki v mestu in za cenejše ogrevanje. Glede sežigalnice tudi pravkar podpisujemo sporazum z ministrstvom za okolje."

Na stadionu Kovinar bi lahko nastal novi športni center Tezna.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

V MČ Tezno so ob tem izrazili tudi interes za pasji park, ki bi ga umestili v bližino stanovanjskih naselij, občina pa je predstavila načrte, da na območju stadiona Kovinar uredi športni center Tezna. "Potencial je precejšen, zemljišče je res veliko, Tezno pa tudi potrebuje neko novo identiteto. Smo tudi blizu tega, da na območju nekdanjega kopališča Tam dobimo igrišče za golf, Športni objekti so razpis že izdali. Prav tako smo MČ seznanili s potekom gradnje Zdravstvene postaje Tezno, pogodba za projektiranje je podpisana, do gradbenega dovoljenja želimo čim prej. Dotaknili smo se tudi Stražuna, padla je ideja, da tja umestimo naravno termalno kopališče, izognili pa se nismo niti problematiki Snage in Surovine. V MČ seveda niso zadovoljni zaradi požarov v tem podjetju, a je župan, ki je v stalnem stiku z direktorjem, zagotovil, da bo zahteval najvišje standarde na tem področju," je še povedal Medved.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta