(FOTO) Mestni inšpektor: Zakaj je na Lackovi cesti v Mariboru več tovornjakov

Igor Selan
23.04.2021 02:00
Stanovalci ob Lackovi cesti, kjer velja prepoved vožnje težkih tovornih vozil, se pritožujejo nad povečanim prometom teh vozil.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Težki tovornjaki, katerih vožnja je po Lackovi prepovedana, vse bolj grenijo življenje tamkajšnjih stanovalcev. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Na uredništvo Večera so se obrnili stanovalci Lackove ceste, kjer kljub prepovedi vožnje tovornih vozil, težjih od 7,5 tone, v zadnjem letu dni opažajo povečano število teh vozil. "Tovornjaki vozijo vsak dan tudi pred 5. uro zjutraj in pozno zvečer. Ker je ta pot bližja, jo vozniki raje izberejo kot pot po limbuški cesti, ki je tem vozilom namenjena. Naše hiše se tresejo, okna vibrirajo in tudi zelo glasno je," zapišejo v pismu.

​Ob tem opozorijo še na nevarnost za otroke, saj na desni strani ceste v smeri iz Radvanja proti Limbušu ni pločnika, redki so tudi prehodi za pešce. "Zato morajo otroci, ki so namenjeni v šolo, prečkati zelo prometno cesto ali pa hoditi po nevarnem cestišču do prehoda za pešce, ki je lahko oddaljen tudi do 300 metrov. Velikokrat se srečata tudi dva tovornjaka ali tovornjak in avtobus, pri čemer zaradi ozkega cestišča vozniki zapeljejo tudi na pločnik." Ker cestišče ni zgrajeno za tako težka vozila, se po njihovem mnenju tudi hitreje obrablja: "V tem letu sta zaradi tresljajev pod cesto počili dve vodovodni cevi."

Lackova cesta
Andrej Petelinšek

Zaradi vsega omenjenega je Krajevna skupnost Pekre-Limbuš že večkrat za pomoč zaprosila tudi policijo, a ta po mnenju stanovalcev ne ukrene ničesar. Iz policije odgovarjajo, da so s problematiko seznanjeni, zato tam ob rednem delu opravljajo tudi nadzore. Prednostno naj bi za to bila pristojna tamkajšnja vodja policijskega okoliša. Kot še pravijo na policiji, omenjena problematika na tem območju v zadnjem času bolj izstopa zaradi gradnje podaljška Ceste proletarskih brigad in posledičnih zapor lokalnih cest, predvsem Ceste Graške gore. ​Za vozila, ki prevažajo gradbeni material do gradbišč ob Lackovi, kakor tudi za tovorna vozila, katerih vozniki pridobijo dovoljenje podjetja Nigrad, namreč prepoved ne velja.

"V skladu z možnostmi bomo ob rednem delu nadaljevali z nadzori na tej lokaciji, prav tako se je vodja policijskega okoliša v zvezi s to problematiko že povezala z vodstvom KS Pekre-Limbuš," še sporočajo iz policije.

Lackova cesta
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta