(FOTO) Na košarkarskem igrišču Gorana Dragića v Mariboru: Skozi obroč lahko tudi zabijajo

30.08.2021 15:40
Pametno košarkarsko igrišče Gorana Dragića na Taboru navdušuje mlade igralce, poleg tega si lahko vaje NBA-zvezdnika ogledajo preko mobilne aplikacije.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor: Košarkarsko igrišče Gorana Dragića - Avtor: Igor Napast (foto: Igor Napast)
Igor Napast

Potem ko je bila konec julija slavnostna otvoritev igrišča Gorana Dragića v športnem parku Tabor, se na njem košarka igra vsak dan. Glavno in pomožno igrišče s štirimi koši, od tega je eden nižji za otroke, sta najbolj polni v popoldanskih in večernih urah, ko se igra pod reflektorji. Igrišče je privlačno predvsem za mlade košarkarje, katerim je v prvi vrsti tudi namenjeno. Poleg tega jim je v pomoč mobilna aplikacija Pametno igrišče #podamigram, na kateri so vaje, ki jih je posnel zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance. Sestavljene so iz atletskih in košarkarskih. Možno se je tudi registrirati in poiskati soigralce, če se na igrišče odpravite sami.

Maribor: Košarkarsko igrišče Gorana Dragića - Avtor: Igor Napast (foto: Igor Napast)
Igor Napast

Dodatna motivacija za igro

Mladi košarkar Juš Lesnik, ki na igrišču s prijatelji preživlja skoraj vsak popoldan, pravi, da so nad igriščem navdušeni. "Ustreza nam plastična podlaga, saj na njej ne drsi. Tudi košarkarski obroči so super, ker imajo vzmeti in se zato ne zlomijo, če kdo zabije," je poudaril. Zelo priročna je tribuna, kjer si košarkarji spočijejo med igranjem in poslušajo glasbo. "Reflektorji omogočajo igro do desetih zvečer, tako da lahko igramo kadarkoli in nismo vezani na uro. Na nižjem košu na manjšem igrišču zabijamo skozi obroč in se šalimo," pove mladi košarkar.

Igor Napast

"Nasploh je igrišče super in občutek imam, da je to mladim dodatna motivacija za igranje košarke," pove Lesnik. Aplikacije, na kateri so Dragićeve vaje in je prek nje možno spoznati soigralce in se dogovoriti za igro, ne uporabljajo pogosto, pojasni. Naložili so si jo, a je košarkarska igra sama po sebi zanimiva in privlačna, da aplikacije ne potrebujejo. Izpostavil je problem: ker se igrišče ponoči ne zaklepa, na njem ostajajo črni odtisi od gum, kar pomeni, da se nekateri ponoči po igrišču vozijo s skuterji.​

Igor Napast

Vaje si prilagodijo po svoje

Da je igrišče zelo pozitivna stvar, meni tudi košarkarski trener mlajših selekcij Matjaž Čuješ. Po njegovem mnenju je odlično, saj poveže mlade s športom, pri čemer jim pomaga aplikacija, na kateri so vaje, ki jih je posnel Dragić. "Mlade, vajene mobilnih naprav, aplikacija privabi k športu, kar je super," je povedal. Trener Rajko Kršić je povedal, da je to igrišče kot vsako drugo dobrodošlo. "Je pa tudi odgovornost mladih, da ga ohranijo v dobrem stanju," še pove. O rabi aplikacije pravi, da so mu njegovi varovanci povedali, da jo uporabljajo, a si vaje prilagodijo po svoje.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta