(FOTO) Na Trgu svobode v Mariboru se je zbralo okrog 150 protestnikov, ki nasprotujejo ukrepom za preprečevanje širjenja virusa

Barbara Bradač
20.03.2021 16:36
Pod geslom "En dan vsi skupaj - za človeka" so bili pozivi na družbenem omrežju Facebook k pridružitvi svetovnemu protestu "za svobodo", kot so zapisali. Pridružili so se jim tudi protestniki v Mariboru
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Medtem, ko vodja vladne svetovalne skupine infektologinja Mateja Logar opozarja, da smo v Sloveniji "definitivno na začetku tretjega vala", se je v Mariboru na Trgu svobode zbralo okoli 150 protestnikov, ki so s svojo prisotnostjo opozarjali, da se ne strinjajo s protikoronskimi ukrepi, da ne zaupajo cepivom, nasprotujejo nošenju zaščitnih mask, nasprotujejo omejitvam. "Zdaj bije bitko vsak, saj vzeli bi še zrak", "Državljanska nepokorščina", "Koronska kriza=socialni eksperiment" in še več je bilo napisov in plakatov, ki so izražali nezaupanje v obstoj epidemijo in za stanje obtoževali politiko. Protestnike so pod budnim očesom spremljali policisti, ki pa po naših informacijah niso posredovali. 

Igor Napast
Igor Napast

Zbrani po skupinah, razkropljeni po trgu in po začetku Partizanske ceste so mirno protestirali s slovenskimi zastavami in ob glasnem predvajanju slovenskih pesmi. Po govorici sodeč so se v Maribor pripeljali iz različnih koncev Slovenije, od Ptuja do Prekmurja. "Ni prav, da so nam vzete človekove pravice. Prišli smo mirno in nenasilno povedati, da se z ukrepi ne strinjamo. Ni prav, da smo zaprti v hiše, da se ne smemo družiti, ni prav, da se ne smemo sami odločati ali za testiranje ali za cepljenje," je povedala ena od udeleženk in dodala: "Virus obstaja, je bil in bo, ampak kar se dogaja, je mimo zdrave kmečke pameti in logike." "Dovolj nam je nategovanja na suho. Dokazi so, da to ni bolezensko stanje, ampak politično. Za tem stojijo multinacionalke in bankirji, da bomo ljudje sužnji in izgubili svobodno voljo, zato smo se zbrali ljudje s srci, ker želimo dobro, ne samo za svoje riti, ampak za vse ljudi," je pojasnila druga udeleženka. "Korona je tu, ampak vsak mora vedeti, kaj se sme in kaj ne. Dovolj nam je. Hočemo imeti svobodo," je pridodala še ena.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta