(FOTO) Neznanci so se znova znesli nad prostori Levice v Mariboru

Igor Selan Igor Selan
22.01.2024 10:39

Pri vhodu v pisarno mariborskega odbora Levice sta člane stranke pričakala neprimerni napis in narisan kljukasti križ.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Levica Maribor

Neznanci so minuli teden znova počečkali vhod v pisarno mariborskega odbora Levice na Vodnikovem trgu 1, v kateri delujeta poslanska in svetniška skupina stranke. Pri vhodnih stopnicah jih je tako pričakal napis "leva roka je slaba roka", zraven pa kljukasti križ. "Neznancem je očitno Levica trn v peti in so nam namenili sporočilo ustrahovanja. Častilcem kljukastega križa sporočamo, da nas ni strah in da ostajamo. Še naprej bomo delali dobro za ljudi. Pozivamo jih, da se obrnejo na najbližji muzej (v Mariboru je to Muzej narodne osvoboditve) in si ogledajo kakšno razstavo o zločinih okupatorjev. Ali si preberejo kakšno zgodovinsko knjigo. Ali obiščejo kakšnega od koncentracijskih taborišč (Auschwitz, Dachau ali Jasenovac, je precej blizu), kjer so na grozljiv način bili mučeni in umorjeni tudi številni Slovenci. Lahko pa se tudi oglasijo v naši pisarni. Bomo kakšno rekli. Se pogovorili o zgodovinskih dejstvih. In o tem, kako delati najbolje za ljudi. In skupaj zribali ogabni kljukasti križ. Smrt fašizmu, svoboda ljudem," so iz Levice sporočili neznancem.

Strankarski prostori Levice v Mariboru so sicer pogosta tarča vandalov. Ne le s številnimi neprimernimi napisi, pred časom so izložbeno okno in vrata poškodovali tudi z granitnimi kockami.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta