(FOTO) Odprli večnamensko športno igrišče pri OŠ Prežihovega Voranca: Uresničitev dolgoletnih želja

Branka Bezjak Branka Bezjak
19.04.2024 18:52

Ob odprtju so učenci in delavci šole pripravili tudi bogat spremljevalni program, zaigral je policijski pihalni orkester, da je bilo vse skupaj še bolj slavnostno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igrišče pri OŠ Prežihovega Voranca so nato poleg učencev in drugih gostov preizkusili tudi predstavniki občine, župan Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved. 
Andrej Petelinšek

Promociji športa, druženju za trajnost in zdravemu načinu življenja so na Osnovni šoli Prežihovega Voranca namenili današnji dan. Odprtje novega večnamenskega igrišča na platoju pred šolo so namreč povezali s svetovnim dnevom Zemlje. Zato so učenci organizirali izmenjevalnico oblačil, igrač in knjig. Pripravili so tudi dobrote, med katerimi ni manjkal Prežihov lonec. Sicer pa so popoldne številni nekdanji in sedanji učenci, starši ter drugi obiskovalci prišli v prvi vrsti zaradi pomembne pridobitve, novega igrišča, na katerem je mogoče igrati košarko, mali nogomet, rokomet, odbojko ... 

Trak sta z ravnateljico OŠ Prežihovega Voranca Barbaro Pernarčič prerezala župan Maribora Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved.
Andrej Petelinšek

Vrsto let je bila ureditev ustreznega igrišča pri tej šoli namreč le želja. "To je resnično velika pridobitev. Igrišče jemljemo za svoje, čeprav vemo, da ni samo naše, v popoldanskem času in ob koncih tedna je namenjeno vsem okoliškim stanovalcem. In tudi ti ga z veseljem že uporabljajo," je povedala ravnateljica Barbara Pernarčič. Da bi čim bolj slovesno in pompozno odprli igrišče, so na otvoritev povabil tudi pihalni orkester Slovenske policije, ki je uvodoma zaigral himno ter nato skrbel še za glasbeno podlago. 

Andrej Petelinšek

Z ravnateljico je otvoritveni trak prerezal župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič. Tudi on je izrazil veselje ob odprtju igrišča, da je to varno in da je ob njem veliko zelenja. "Verjamem, da bo odslej tudi ta šola zmagala na marsikaterem šolskem tekmovanju, ker ima boljše možnosti za treninge. Zahvaljujem se tudi vsem ravnateljem in ravnateljicam, ki sledijo viziji, da morajo biti šolska igrišča dostopna tudi drugim, ki so željni športa in druženja. Da bo igrišče še dolgo služilo namenu, pa vas vse naprošam, da ga ohranjate čistega in urejenega," je še dejal župan.

Andrej Petelinšek

Igrišče so nato župan, podžupan Samo Peter Medved ter športniki, nekdanji učenci ter seveda sedanji učenci z različnimi igrami tudi preizkusili. 

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Vrednost investicije je slabih 400 tisoč evrov, večino je prispevala Mestna občina Maribor, okoli 100 tisoč pa so p pridobili preko razpisa pri ministrstvu za gospodarstvo turizem in šport. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta