Rešitev: Doživljajsko igrišče v malem Betnavskem gozdu bo znova odprlo vrata

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
08.04.2024 11:00

Sodelavci unikatnega igrišča, ki ga otroci soustvarjajo po svoji meri, so bili uspešni pri zbiranju donacij

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako veselo je bilo ob obletnici Doživljajskega igrišča leta 2018.
Sašo Bizjak

Doživljajsko igrišče, ki zadnja dva tedna ni obratovalo zaradi finančnih težav, jutri znova odpira vrata. Minulo soboto, ko so njegovi sodelavci ob Dnevu za spremembe opravili čistilno akcijo igrišča in malega Betnavskega gozda ter se z uporabniki pogovarjali o prihodnosti tega skupnostnega prostora, se je namreč odzvalo in jih podprlo veliko občanov. "Akcija je bila tako uspešna, da smo sodelavci igrišča čisto iz sebe. Iz lokalne skupnosti smo dobili povratno informacijo, da nas potrebuje in podpira. To nam je dalo vetra v jadra," je povedala Nina Krašovec, vodja Doživljajskega igrišča, ki je upravljano prek zavoda Igrišče Maribor.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Ta, kot smo poročali, ni bil uspešen na zanj ključnem razpisu ministrstva za socialne zadeve, zaradi česar mu je zmanjkalo denarja za obratovalne stroške in dva zaposlena, ki sta že brez službe. Sodelavci so zato igrišče zaprli, ob tem pa začeli zbirati donacije, za pomoč pri delu pa pozvali prostovoljce. Enega so že dobili, v prihodnjih dneh bodo objavili še profile, ki jih potrebujejo, saj, kot pravi Krašovec, so glede kadra strogi, ker za delo z otroki ni primeren vsakdo. Iščejo pa takšne, ki znajo delati z lesom, voditi ustvarjalne delavnice ali so ljubitelji družabnih iger.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Unikatno igrišče, soustvarjeno po meri otrok, ki se tam igrajo, bo sicer odprto en dan manj, ob torkih, četrtkih in petkih med 13. in 19. uro. "Z nakazili, ki prihajajo na naš račun, bomo zmogli do šolskih počitnic. Če se bo zbiranje sredstev nadaljevalo s tem tempom, bomo v času šolskih počitnic skušali imeti odprto spet štirikrat tedensko po sedem ur, vendar staršem trenutno ne moremo še nič obljubiti," je povedala sogovornica.

Donacije še vedno zbirajo na transakcijskem računu SI56 0400 1004 8839 974, odprtem pri Novi KBM.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta