(FOTO) Otvoritev Bike parka Pohorje: "Ker je v Alpah še sneg, smo prišli na Pohorje"

Jon Knez Jon Knez
17.04.2022 17:15

Otvoritveni kolesarski vikend je na Mariborsko Pohorje privabil več sto kolesarjev. Večinoma so bili iz tujine, kjer je v hribih še sneg. Kolesarjem je na roko šlo lepo vreme in promocijske cene dnevnih vozovnic

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
80 odstotkov kolesarjev na otvoritvenem vikendu prihaja iz tujine. 
Igor Napast

Kolesarska sezona na Pohorju se je začela na velikonočni vikend. Bike park Pohorje je od petka, 15. aprila do velikonočnega ponedeljka, 18. aprila odprt od 10. do 17. ure. Spusti z gorskimi kolesi so mogoči po zgornjem delu proge Flow in v nadaljevanju po progi za svetovni pokal.

Igor Napast

Lepo praznično vreme je šlo na roko gorskim kolesarjem, ki so na Pohorje prišli tudi z drugih delov Evrope. Okoli 200 so jih v Bike parku našteli v soboto, nam je povedal Iztok Kvas iz Društva gorskih kolesarjev Pohorje, nekaj manj jih je bilo ob našem obisku v nedeljo dopoldan. O množičnem obisku kolesarjev na Pohorju so pričali avtodomi tujih registracij v avtokampu pod Pohorjem in parkirišču pod hotelom Habakuk. "80 odstotkov kolesarjev je prišlo iz tujine, največ iz Italije, Avstrije in Češke. V Alpah in drugod je še veliko snega, in smo en redkih parkov, ki je že odprt. Tudi praznični čas nam gre na roko," razlaga Kvas.

Kvas je povedal še, da je razmerje med rekreativnimi in tekmovalnimi kolesarji pol-pol. "7. maja imamo že prvo tekmo in večina je otvoritveni vikend izkoristila za trening, nekaj pa jih je seveda rekreativnih entuziastov," je dejal Iztok Kvas.

Igor Napast
Igor Napast

V gneči za vzpenjačo pred lokalom ob spodnji postaji je bilo slišati več tujih jezikov, tudi španskega. Iz Češke so prišle tudi cele družine. Medtem ko so se eni spuščali po pohorskih strminah, so se drugi nastavljali velikonočnemu soncu. Obiskali so tudi mesto, je povedala Petra iz Brna, medtem ko je njen parter okoli pol ure čakal v vrsti za ponovni vzpon na vrh Mariborskega Pohorja. Da je Pohorje super, ker sneg skopni hitreje kot v Alpah, pravi Christian iz Lihtenštajna. "Vse se je dobro poklopilo. Zaradi praznikov nam s prijatelji ni bilo potrebno jemati dopusta. Prišli smo se pripravljati na tekmovalni del sezone," je še povedal. 

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta