(FOTO) Po letu premora se na Trg Leona Štuklja v Mariboru vrača martinovanje

22.10.2021 11:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Po lanskem izpadu zaradi epidemije se Mariboru letos vendarle spet obeta tradicionalno Martinovanje. Zavod za turizem Maribor je namreč ta teden objavil povabilo k sodelovanju na prireditvi 37. Martinovanje v Mariboru, ki bo v četrtek, 11. novembra, na Trgu Leona Štuklja.

Igor Napast

Zainteresirani vinogradniki, vinotoči, turistične kmetije, izletniške kmetije in ponudniki gostinskih storitev se lahko prijavite na elektronski naslov doroteja.mauko@maribor.si do ponedeljka do 8. ure zjutraj. O rezultatih izbire bo zavod obveščal najkasneje do petka, 29. oktobra, plačilo vseh dogovorjenih finančnih obveznosti pa mora biti nakazano pred podpisom pogodbe in najkasneje do petka, 5. novembra.

Andrej Petelinsek

Martinovanje bo potekalo v dveh conah, cona A na Trgu Leona Štuklja bo namenjena zgolj vinogradnikom, vinotočem ter turističnim in izletniškim kmetijam vinorodne dežele Podravje, cona B v Ulici Maksimiljana Držečnika pa bo namenjena ponudnikom gostinskih storitev. Cena najema stojnice v coni A znaša 500 evrov plus DDV, v coni B pa 600 evrov plus DDV.

Igor Napast

Kot še sporočajo iz zavoda, bo prireditev ograjena, vstop bo mogoč samo ob pogojih PCT, prav tako bo PCT pogoje in vsa druga veljavna navodila in priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 treba upoštevati na sami prireditvi.

Andrej Petelinsek

Kot običajno bo martinovanje spremljal bogat kulturno-etnografski program, katerega vsebina, razen krsta mošta, pa zaenkrat še ni znana.

KAKO DOBRO POZNATE MARIBOR? REŠITE KVIZ IN SE POTEGUJTE ZA NAGRADO!
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta